© rr

Lommelaar mishandelt ex met stroomstootwapen

Twee jaar cel is het verdict voor een 64-jarige Nederlander uit Lommel die tot twee keer toe zijn ex-vrouw aangevallen heeft.

GeHo

Zo drong hij op 13 mei 2014 binnen in het doorgangshuis van het Lommelse OCMW waar zijn ex-partner verbleef. Toen de vrouw binnenkwam, probeerde hij haar te overmeesteren met een stroomstootwapen. Hij greep de vrouw bij de haren, gaf ze slaag en deelde meerdere stroomstoten toe. De aanval speelde zich aan de voordeur af waardoor een omstaander kwam aangesneld en de bruut op de vlucht sloeg. De man had een zak met roebels bij, net als pepperspray, een mes, het stroomstootwapen en ander fraais. De verdachte sloeg op de vlucht en wist aan de politie te ontkomen toen hij Nederland binnenreed. Een tijdje werd hij zelfs als vermist opgegeven.

Aanleiding voor zijn gedrag waren de financiële problemen die het voormalige koppel had met hun horecazaak. De man is geen onbekende voor de politie, want een maand eerder moesten agenten ook al tussenkomen toen hij de vrouw een pak rammel gaf. De man stuurde zijn kat naar de rechtbank waardoor de Hasseltse strafrechter woensdag zijn onmiddellijke aanhouding bevolen heeft.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer