Acht Willebroekse jongeren van Vlaamse jeugdbeweging betrokken bij zwaar ongeval in Wallonië

Eén meisje werd afgevoerd met een helikopter. ©  G.F.

Acht Willebroekse jongeren die op kamp zijn in Gedinne, in de provincie Namen, zijn vrijdagavond rond 20 uur gewond geraakt bij een verkeersongeval. Dat heeft de gemeente Willebroek bekendgemaakt.

Bron: Belga La Nouvelle Gazette

Op de N99 in Olloy-sur-Viroin, in een bocht op de weg naar Vierves, raakte de wagen met de wielen in de grasberm, botste daar tegen een paal, kantelde en kwam terecht in een greppel. De jongeren keerden terug van een karting en waren op weg naar hun kampplaats in Gedinne.

Volgens de plaatstelijke krant La Nouvelle Gazette zaten sommige inzittenden zonder gordel in de koffer van de minivan. Acht inzittenden waren gewond, een meisje had ernstige niet levensbedreigende verwondingen.

Zeven ziekenwagens, twee mugs en een medische helikopter kwamen snel ter plaatse en brachten de gewonden naar verschillende ziekenhuizen. Rond 23 uur was de weg opnieuw vrij. De acht inzittenden werden overgebracht naar vier verschillende ziekenhuizen in de buurt. 

“Van verschillende jongeren is geweten dat ze lichte verwondingen hebben opgelopen, maar we hebben nog geen informatie over alle betrokkenen”, zegt waarnemend burgemeester Luc Spiessens. 

De jongeren namen deel aan een 2830-kamp, dat door de gemeente Willebroek georganiseerd wordt. Een delegatie van het gemeentebestuur, onder wie de waarnemend burgemeester Luc Spiessens en schepen van jeugd Murat Oner, is naar de kampplaats vertrokken.

De ouders van de betrokken jongeren zijn op de hoogte gebracht.

(sp)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen