Onze huisanalist Johan Boskamp: “Makkelie krijgt straks nog een standbeeld aan Wembley”

BOSSIE IS DE BAAS -

Ook tijdens het EK blijft Johan Boskamp voor onze krant de verrichtingen in het wereldje op de voet volgen. Elke speeldag van het toernooi bellen we met onze huisanalist. Want Bossie is en blijft de baas.

Bob Faesen

Dag Jan. De finale komt eraan. Heb je er zin in?

“Laat het weekend maar komen. Zaterdagavond ben ik nog te gast bij VI Oranje (het Nederlandse EK-praatprogramma, nvdr.), daarna ga ik snel naar huis om de finale van de Copa América mee te pikken. Die is om twee uur ’s nachts, dus dat moet ik halen. Mijn hele bioritme is verstoord door die twee toernooien. Zondag krijg ik dan mijn tweede spuit. Ik heb alles een beetje uitgerekend, het valt allemaal netjes op zijn plaats om fit te zijn voor de EK-finale.”

Je blijft bij Italië als eindwinnaar?

“Na zes maanden ga ik niet opeens veranderen. Voor mij staat Engeland in de finale dankzij Makelele (doelt op ref Makkelie, nvdr.), want die penalty was ontzettend licht. Het zou me niet verbazen als Makkelie nu een standbeeld aan Wembley zou krijgen, want die Engelsen zijn helemaal aan het doorslaan. Nochtans vond ik Denemarken in de eerste helft de betere ploeg. Het is dat de Denen vermoeid waren en hun beste spelers gewisseld werden, dat Engeland de overhand kreeg.”

 ©  Raymond Lemmens

Engeland heeft ook weer het thuisvoordeel.

“Door corona is de sfeer meer uitgelaten dan anders, maar ik zie een Bonucci of een Chiellini daar niet nerveus van worden. Als ik de Engelsen was zou ik net nerveus zijn met die Pickford in de goal. Hij begon het toernooi nog goed, maar zorgt nu alleen maar voor onrust.”

Eigenlijk moet Southgate Kane niet laten starten.

“En nog defensiever gaan spelen? Hou op zeg. Ze hebben nu al twee brekers op het middenveld staan en laten hun beste voetballers op de bank.”

Bonucci en Chiellini hadden het toch lastig tegen Olmo, de valse spits van Spanje?

“Ja, maar dat zie ik Southgate niet doen. Kane zal altijd spelen. Ik hoop gewoon dat Grealish en Foden in actie komen. En ik ga er dus vanuit dat Italië wint, hoewel het Engelse elftal frisser zit en Spinazolla ontbreekt. Daar staat tegenover dat Italië al 35 matchen ongeslagen is. Ik hoop op nog eentje meer.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer