Verse garnaalkroketten, mosselen en de ultieme dame blanche: Sergio Herman legt uit je hoe je deze menu het best maakt
Deze zomer serveert Sergio Herman (51) in het pop-uprestaurant ‘Moules Frites’ zes weken lang kraakverse mosselen op het strand van Zeebrugge. De sterrenchef bedacht voor de gelegenheid een driegangenmenu: verse garnaalkroketten, mosselen en de ultieme dame blanche. Exclusief op HLN legde hij uit hoe hij de gerechten maakt en wat je er best bij drinkt.
Tot en met 15 augustus kan je in Moules Frites van het driegangenmenu genieten dat 65 euro per persoon kost. Sergio legt uit in deze video’s uit hoe hij de gerechten maakt:
• Garnalenkroketten met tartaarsaus, limoen en peterselie
• Zeeuwse mosselen in wittewijnsaus naar een familierecept van Sergio
• Vers gedraaid ijs gecombineerd met chocoladesaus of rood fruit
En wat drink je het best bij deze menu?
Als aperitief raadt Sergio Herman een frisse Italiaanse aperitief aan die hij samen met barman en mixologist Paul Morel heeft bedacht voor het menu. De cocktail is op basis van bitters, grapefruit en basilicum. Voorts adviseert hij een biertje voor bij de verse garnaalkroketten.
“Voor bij de mosselen hebben we een Albarino. En voor de liefhebbers we een mooie volle Meursault”, aldus de sterrenchef. “Een andere optie is een witte Bourgogne. Daar ben ik zelf ook mee opgegroeid. Dat kan bijvoorbeeld een Chablis zijn.” Bekijk hier de uitleg van Sergio Herman.
Lees ook:
Veel overeenkomsten, maar ook valkuilen: wie is Chanel Joppart, het nieuwe lief van Sergio Herman? (+)
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Elke dag een banaan eten, hoe gezond is dat?
-
PREMIUM
“Deze prijzen kunnen we onze klanten niet aandoen”: hoe zit het met garnaalkroketten en tomaat-garnaal aan de Belgische kust?
De prijs van de garnalen swingt dit voorjaar zo de pan uit, dat horeca-uitbaters zich al in februari openlijk zorgen maakten over klassieke gerechten zoals tomaat-garnaal en garnaalkroketten. Hoe zit het nu met de beschikbaarheid van grijze noordzeegarnalen en met de prijs in de winkel en op menukaarten? Welke alternatieven zijn er en zal de situatie snel beteren? We passeerden langs drie Belgische horecazaken voor meer uitleg. “Voor het eerst werken we met een dagprijs”. -
Verrassend: dit is het beste moment om ’s morgens je tanden te poetsen
De ene poetst zijn tanden voor het ontbijt, de andere erna, maar wat is nu eigenlijk de juiste volgorde? En wat als je niét ontbijt? Tandarts Jean-Paul Souffriau van het Verbond der Vlaamse Tandartsen geeft voor eens en altijd het juiste antwoord op de vraag. -
-
EU verbiedt “ongezonde” aroma’s voor rookworst en barbecuesaus
-
Neem nu deel aan de Gouden Giro en maak kans op de hoofdprijs van 5.000 euro dankzij HLN
Volgende week zaterdag gaat in Turijn de Ronde van Italië van start. In de eerste grote ronde van het seizoen strijden de renners om de felbegeerde roze trui. Met de Gouden Giro kan jij bewijzen dat je de strafste ploegleider bent en prachtige (geld)prijzen winnen dankzij HLN. Deelnemen is dus de boodschap! -
HLN Shop
“Gebruik er verschillende door elkaar”: podoloog geeft raad bij het kiezen van jouw perfecte wandelschoenen
Bij velen onder ons kriebelt het al om deugddoende tochten te maken in het groen. Ben je nog geen volleerd wandelfanaat, maar wil je graag de draad oppikken? Trek dan een instapmodel wandelschoenen aan je voeten. HLN Shop gaat na met welk schoeisel je als beginnend wandelaar - figuurlijk dan - over rozen loopt. -
Alcoholvrije smaakbom, gezond en “perfect bij het aperitief”: driesterrenchef Tim Boury lanceert eigen kombucha
-
PREMIUM
“Met de juiste voeding vermijd je hoofdpijn en stijve spieren": wat eet en drink je best voor en na een loopwedstrijd?
-
PREMIUM
Van Heinz tot Boni: welke ketchup is lekker én gezond? Diëtist Michaël Sels test er 10 en buist er 2: “Dit is meer gelei dan saus”
Ketchup is lekker bij frietjes, burgers, hotdogs en croques. En het is volgens velen gezonder dan mayonaise. Maar klopt dat ook? Welke fles uit de winkel is goed van smaak, maar ook relatief gezond qua ingrediënten? Diëtist Michaël Sels (UZA) proeft tien merken en schrikt van de suikergehaltes, behalve bij drie flessen: “Een dérde van deze ketchup is suiker. Het is bijna een karamelsaus.” -
Vandaag vindt Eid-al-Fitr of het Suikerfeest plaats: wat staat er zoal op het menu?
Vandaag is het zover: na een maand lang niet eten en drinken is de ramadan voorbij en is het tijd voor Eid-al-Fitr of het Suikerfeest. Maar wat schaft de pot op zo’n dag? Wat houdt dat einde van de vastentijd precies in? En eet elk gezin iets anders, zoals met Kerstmis, of zijn er vaste waarden die nooit mogen ontbreken? -
PREMIUM
“Zanger Ed Sheeran boekte hier ook een tafel”: dit zijn de 7 favoriete eetadressen van Qmusic-DJ Dorothee Dauwe