Direct naar artikelinhoud
Nieuws

Nietsvermoedende trucker knalt op achtergelaten Peugeot op E17 in Harelbeke: twee doden

De Franse Peugeot die naar verluidt stil stond op de E17 richting Frankrijk. Op de achtergrond de gekantelde trekker in de middenberm.Beeld LSI

De E17 richting Frankrijk is afgelopen nacht urenlang volledig versperd geweest ter hoogte van Harelbeke. Oorzaak was een verkeersongeval met een gekantelde vrachtwagen. Nietsvermoedend knalde de truck op een auto die kort daarvoor midden op de snelweg was achtergelaten. Bij het ongeluk vielen twee doden, de trucker en een bijzitter. De inzittenden van de wagen die achtergelaten werd, zijn nog steeds spoorloos.

Het ongeval gebeurde rond 3.30 uur in de nacht van vrijdag op zaterdag. Een Peugeot met Franse nummerplaat was op de E17 ter hoogte van Harelbeke een wiel verloren. De bestuurder besliste om zijn wagen dan maar midden op de snelweg te laten staan.

Een getuige zag hoe de twee inzittenden het voertuig verlieten. “Met z’n tweeën weggevlucht, met een fles drank in de handen”, vertelt een chauffeur die vlak na de vrachtwagen reed na het afwerken van zijn nachtronde. Het duo dat in de auto zat, is nog steeds spoorloos.

Auto

Een kleine vijf minuten later werd het achtergelaten voertuig aangereden door een nietsvermoedende vrachtwagenchauffeur, die een lading potgrond vervoerde. Door de klap is de vrachtwagen gekanteld. De lading kwam volledig over de snelweg terecht. De truck belandde vervolgens in de middenberm en tegen een verlichtingspaal, die schuin kwam te staan. Hierdoor was de linkerrijstrook van de E17 richting Gent ook voor het verkeer afgesloten.

Bij het ongeval vielen twee doden. Het gaat om de Oost-Europese trucker en een bijzitter.

De vrachtwagen met een lading potgrond kwam volledig dwars over de E17 in Harelbeke te liggen.Beeld LSI

File

De snelweg richting Kortrijk bleef ter hoogte van Deerlijk urenlang afgesloten. Alle verkeer richting Frankrijk kreeg de raad om de uitrit Deerlijk te nemen en de calamiteitenroute tot het knooppunt in Aalbeke te volgen. Voor heel wat buitenlandse truckers en vele reizigers die hun tocht richting zuiden aanvatten, was het wachten geblazen. Omstreeks 12 uur zaterdagmiddag werd de snelweg weer vrijgegeven. Het duurde zo lang vooraleer een verkeersdeskundige zijn bevindingen kon doen, de lading van de vrachtwagen was overgeladen, de lichamen en voertuigen geborgen waren en het wegdek opnieuw schoon was gemaakt.

Een duidelijk bandenspoor op het wegdek toont duidelijk het traject richting middenberm van de vrachtwagen.Beeld LSI