Yanni, hier op een archieffoto, lag een volledige maand in coma. © repro Dirk Vertommen

Familie en vrienden organiseren benefiet voor 17-jarig slachtoffer verkeersongeval

Sint-Katelijne-Waver -

Volgende maand organiseren vrienden en familie van de 17-jarige Yanni Serverius uit Sint-Katelijne-Waver een benefiet voor hem. De tiener werd eind mei aangereden door een auto en hij raakte zwaargewond. De jongen lag een volledige maand in coma en onderging al verscheidene operaties. Er wacht hem nog een lange revalidatie. Het benefiet komt er omdat de ziekenhuisrekening wellicht hoog zal oplopen.

Theo Derkinderen

Het zware verkeersongeval gebeurde op 27 mei op de Mechelsebaan in Duffel. Yanni, die terugkwam van zijn school in Lier en onderweg was naar huis in Sint-Katelijne-Waver, werd aangereden door een auto. Hij werd weggeslingerd en belandde in een beek. “Hij was er erg aan toe”, vertelt mama Debby Ceulemans. “Hij had erge verwondingen aan zijn beide benen, een sleutelbeenbreuk, klaplong, zijn tenen waren gebroken en hij had ook een hersenbloeding opgelopen. Omdat hij in het vuile water van de beek was terechtgekomen, is er ook een bacterie in zijn lichaam gedrongen. Een bacterie die dodelijk kon zijn, moest ze in zijn hersenen terechtkomen.”

Mama Debby (vooraan), haar zus Nathalie (rechts) en vriendin Sarah Geens. Zij zijn volop in de weer met de organisatie van het benefiet. © Dirk Vertommen

Yanni werd door de hulpdiensten naar het UZA in Edegem overgebracht en onderging al enkele operaties. “Hij lag al sedert het ongeval in coma. Precies een maand later, op 27 juni, hebben ze hem uit coma gehaald. Maar hij beseft dat er nog een hele weg zal af te leggen zijn. Na het ziekenhuis wacht hem nog een lange revalidatie en zal hij ook de vacuümtherapie krijgen. Een dure, maar belangrijke behandeling.”

Dj’s

De familie van Yanni beseft dat de kosten hoog zullen oplopen en ondertussen sprongen ook vrienden mee in de bres. “Heel snel is het idee gegroeid om een benefiet in mekaar te steken. Ons eerste idee was om een rommelmarkt te organiseren. Maar al heel snel groeide het plan uit tot een heus evenement. Zo zullen er dj’s komen draaien, is er een Vlaamse kermis en kunnen de aanwezigen uiteraard ook drinken en iets eten”, pikt Sarah Geens in. Zij is een vriendin van de familie. “Eén van de dj’s die komt draaien is overigens David De Maeyer. Onder meer bekend van Illusion. De benefiet vindt plaats op 14 augustus op het plein achter het gemeentehuis van Sint-Katelijne-Waver en loopt van 14 tot 22u.”

Onder meer ex-Miss België Celine Van Ouytsel stuurde al een videoboodschap naar Yanni om hem een hart onder de riem te steken. © Joren De Weerdt

Bekende Vlamingen

Ondertussen krijgt Yanni heel wat steunbetuigingen. “En niet alleen van familie of vrienden, maar ook van bekende mensen. Zo stuurden onder meer ex-Miss België Celine Van Ouytsel en Virginie Claes, acteurs Koen De Bouw en Aboubakr Bensaihi en ex-wielrenner Kurt Hovelijnck al videoboodschappen om mijn zoon een hart onder de riem te steken”, gaat moeder Debby verder. “We gaan nu een montage maken van al die videoboodschappen. Echt, ik had nooit gedacht dat Yanni zo veel steun zou krijgen van iedereen. Dat doet enorm veel deugd. We gaan ook proberen om Yanni naar de benefiet te brengen. Ook al is het maar heel even, maar hij mag uiteraard niet ontbreken.”

Wie Yanni wil steunen kan een gift doen of langskomen op de benefiet op 14 augustus. Wie meer informatie wil kan lid worden van de Facebookgroep benefiet “Yanni”.
Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Blikvangers Mechelen