Direct naar artikelinhoud

Nederlands programma waar Peter R. de Vries te gast was afgelast vanwege ‘ernstige bedreiging’: studio ontruimd

Peter R. de Vries was vorige dinsdag te gast in het programma.Beeld RV

De uitzending van het Nederlandse programma RTL Boulevard is vanavond afgelast vanwege ‘een ernstige bedreiging’. De studio Boulevard aan het Leidseplein in Amsterdam is ontruimd. Afgelopen dinsdag werd misdaadverslaggever Peter R. de Vries kort na de uitzending van RTL Boulevard neergeschoten op straat.

en

Volgens een woordvoerder van de gemeente is er informatie binnengekomen over een dreiging tegen het programma. De redactie nam daarop het besluit om vanavond niet live uit te zenden vanaf het Leidseplein. De studio van Boulevard is ontruimd.

“Er worden zichtbare en onzichtbare maatregelen genomen bij de studio op het Leidseplein”, zegt de woordvoerder. Wat voor informatie er binnen is gekomen, kan de woordvoerder nog niet zeggen. Bronnen melden aan RTL Nieuws dat het gaat om een serieuze dreiging uit de hoek van de georganiseerde misdaad.

Misdaadjournalist Peter R. de Vries was dinsdagavond in het programma te gast. Even later werd hij neergeschoten op straat. De man vecht nog altijd voor zijn leven.

Zaterdagavond wordt op RTL een herhaling uitgezonden van de uitzending van afgelopen woensdag, toen een ode werd gebracht aan Peter R. de Vries. “Over hoe het morgen verder gaat, zijn we nu in overleg”, zegt RTL. “Veiligheid staat boven alles.”

Ontslagnemend justitieminister Ferd Grapperhaus kondigde aan dat er “zichtbare en onzichtbare maatregelen” worden getroffen naar aanleiding van de bedreiging van de redactie van RTL Boulevard. “Ik sta in contact met de lokale driehoek van Amsterdam en daarnaast heb ik gesprekken gehad met de redactie van RTL Boulevard en de directie van RTL Nederland”, aldus de minister.

In een reactie stelt Grapperhaus nog dat hij het een “ingrijpend en heftig besluit” vindt van de redactie van RTL Boulevard om de live-uitzending zaterdagavond te schrappen.