©  BELGA

Rouches en Malinwa houden elkaar in evenwicht

Op de Luikse Académie werkten Standard en KV Mechelen in de vooravond een oefenduel af. De confrontatie tussen de nummers zes (KVM) en acht (Standard) van vorig seizoen eindigde op een 2-2 gelijkspel.

Thomas Standaert

Bij Standard geen spoor van Carcela, Lestienne, Pavlovic, Dussenne en Amallah. Opvallend: hoewel de transfer van Zinho Vanheusden naar Inter nog niet officieel is aangekondigd, stond zijn naam niet meer op de spelerslijst van de Rouches. KV Mechelen startte met een volledig andere basiself in vergelijking met de match van vrijdag tegen Roda JC (2-2). Van de nieuwkomers stonden Vinicius Souza (centraal in de verdediging) en Samuel Oum Gouet (defensieve middenvelder) aan de aftrap. Beide aanwinsten zouden een goede beurt maken.

Vroege voorsprong KV

Onder een dreigend wolkendek begonnen de bezoekers het best aan de wedstrijd. Bij de eerste Mechelse aanval was het ook meteen raak. Linksback Wernersson brak door op zijn flank en leverde een prima voorzet af voor Hairemans, die van dichtbij mocht afwerken. Het antwoord van Standard liet niet lang op zich wachten: Klauss mocht vrij aanleggen binnen de box maar zijn schot vloog over de lat.

 ©  BELGA

Aansluiting via Dragus

Standard probeerde wel maar kreeg weinig voor mekaar tegen een goed georganiseerd Mechelen. Iets voor het halfuur verdubbelde KV zelfs zijn voorsprong. Na een goeie opening van Oum Gouet stuitte Mrabti op Bodard, Walsh was er als de kippen bij om de rebound binnen te koppen. Ook nu volgde de reactie van Standard snel. Twee minuten na de 0-2 dribbelde Dragus zich vanop zijn linkerflank naar binnen. De Roemeen toonde zich doeltreffender dan Klauss en krulde de aansluitingstreffer enig mooi voorbij een kansloze Coucke (1-2).

Gelijkmaker met geurtje

Kort na de rust maakte Klauss zijn misser dan toch goed. Na een afgeblokte poging van Muleka knalde de Braziliaan de bal droog tegen de touwen, al was er wel een geurtje aan het doelpunt voor voorafgaand buitenspel. De scheidsrechter van dienst overrulede het vlagsignaal van zijn assistent en keurde het doelpunt goed. De Rouches zaten nu beter in de match en duwden door. Muleka probeerde Coucke te verassen met een listig lobje maar de doelman stond goed op te letten en zweefde de bal weg van onder de lat. Aan de overkant werd Bodart nog eens aan het werk gezet door Schoofs, zonder veel problemen. Ook op pogingen van Engvall en opnieuw Schoofs stond de Standard-goalie pal. De doelpogingen volgden elkaar nu in sneltempo op. Ook Muleka ging nog eens zijn kans vanop afstand, zijn schot verdween in de grijparmen van Coucke.

Jonkie redt Luikse meubelen

In de gietende regen ging Standard op zoek naar zijn derde doelpunt maar moesten ze rekenen op hun piepjonge ingevallen doelman Matthieu Epolo (16 jaar) om hen te behoeden voor een achterstand. Oog in oog met Engvall redde Epolo (ex-Anderlecht) de Luikse meubelen. Op de tegenaanval knalde Klauss naast, meteen het laatste noemenswaardige wapenfeit van de match.

Standard: Bodart (62’ Epolo) - Siquet (46’ Fai), Sissako (46’ Al-Dakhil), Laifis, Gavory - Bastien (78’ Dumont), Cimirot (72’ Shamir), Raskin, Dragus (62’ Ngoy) - Muleka (85’ Tapsoba), Klauss (78’ Mmaee).

KV Mechelen: Coucke - Walsh, Vanlerberghe, Souza, Wernersson - Oum Gouet, Schoofs - Hairemans, Engvall (87’ Robberechts), Mrabti - De Camargo (48’ Asare).

Doelpunten: 7’ Hairemans 0-1, 28’ Walsh 0-2, 30’ Dragus 1-2, 47’ Klauss 2-2

 ©  BELGA

 ©  BELGA

 ©  BELGA

 ©  BELGA

 ©  BELGA

MEER OVER KV Mechelen