Twee derde van de Belgen gaat deze zomer op reis: dit zijn de favoriete bestemmingen

Twee derde van de Belgen is van plan om deze zomer op reis te gaan. 17 procent vertrekt zeker niet, tegen 44 procent in de zomer van 2020.  Vlaanderen en Frankrijk zijn de favoriete bestemmingen van de Belg, zo blijkt uit een onderzoek van Toerisme Vlaanderen. “Het doet echt deugd om te zien dat de reishonger weer helemaal terug is," zegt Vlaams minister van Toerisme Zuhal Demir (N-VA).

65 reacties

  • joseph kellens

    3 jaar geleden
    Dit is mensen verkeerd informeren. % tonen van 6 milj Vlamingen op 1749 mensen?? Als 70 er ben ik er zeker van dat meer mensen thuis blijven, thuis tuinieren en af en toe n biertje a 0,68 cent ipv 3,5 euro ad betonnen kust .Nog ong 6 maanden wachten en dan weer v verre reizen genieten, Wij zijn geen 2 jaren kwijt v ons leven zoals sommige mensen beweren, maar genieten in eigen dorp en thuis v natuur ,eten en n terrasje in eigen tuin.ben er zeker van dat meer dan 17% thuis blijft.
  • Annette Van Meervelde

    3 jaar geleden
    Wij zijn verleden jaar zonder inenting op reis geweest naar de bergen. Dit jaar gaan we weer naar daar , nu met vaccin...... voor ons maakt het geen verschil. Als je niet oppast kun je overal ziek worden. En ginder is het veiliger als hier aan de betonnen kust. Tijdens onze wandelingen komen we nog geen 10 mensen tegen.
  • johan vandeweghe

    3 jaar geleden
    wacht tot ze terug zijn de corona zal zich verspreiden als de pest !!
  • An Vanden Bossche

    3 jaar geleden
    Hoe kan je nu besluiten dat 2/3 van de Belgen op reis wil gaan als je enkel die bevraagt die vorige jaren op reis zijn geweest? Waarom de Belgische kust promoten als de capaciteit van de wegen onvoldoende is: 4 uur file? Ook zijn er te weinig bakkers, parkings enz, De overlast van dagjesmensen is enorm en al zeker het plebs dat een robbertje komt vechten.
  • patrick de bock

    3 jaar geleden
    Ik snap niet wat iedereen in het buitenland gaat zoeken, ik blijf lekker in eigen land en vermijd aldus veeeeel problemen. Enne, ik amuseer me ook goed hoor, geen zorg