Andrew Saul en Joe Biden.
Volledig scherm
Andrew Saul en Joe Biden. © AP, Photonews

Door Donald Trump aangestelde topambtenaar weigert te vertrekken nadat Joe Biden hem ontslaat

De Amerikaanse president Joe Biden heeft vrijdag het hoofd van de sociale zekerheid ontslagen. Andrew Saul werd onder ex-president Donald Trump aangesteld en zou normaal gezien tot 2025 aanblijven. De topambtenaar aanvaardt zijn ontslag niet en weigert te vertrekken, meldt The Washington Post.

22 reacties

  • Jacques-Philippe Leclerc

    3 jaar geleden
    Ik herinner me nog toen we een veilige soevereine natie waren, de grens was onder controle, de gasprijzen waren laag één liter benzine was maar 0.46 cent, er was geen inflatie, er werd veel minder gevochten in het Midden-Oosten en dat andere landen in het Midden-Oosten vredesakkoorden aangingen met Israël. China durfde niets te doen. De bevolking was zeer gelukkig. Maar dat was allemaal zóóóóó lang geleden (210 dagen geleden) voordat president Harris en vice-president Biden de boel overnamen.
  • Jean West

    3 jaar geleden
    In de USA kan men een persoon ontslaan zonder enige vergoeding als men een geldige reden heeft zonet kan dit veel geld kosten.
  • christiane dewaele

    3 jaar geleden
    Als er bewijzen aan het licht komen van fraude kan hij zelfs zonder ontslagpremie de laan uit gestuurd worden
  • Paul Jansen

    3 jaar geleden
    57 procent van de Amerikanen denken dat Biden het roer niet in handen heeft. Iets om over na te denken. Biden wil ook geen cognitieve test doen, iets wat Trump wel heeft gedaan. Nog meer om over na te denken.
  • heinz wolf

    3 jaar geleden
    Als de president iemand 'mag' aanstellen dan mag hij hem zeker ook afdanken. De ontslagvergoeding is/zou dan een vraag van overeenkomst zijn.