De Britse koningin Elizabeth in 1966 toen ze de wereldbeker (destijds nog de bescheiden Jules Rimet beker) uitreikte aan aanvoerder Bobby Moore van het Engelse elftal. De Engelsen versloegen West-Duitsland in de verlenging met 4-2.
Volledig scherm
De Britse koningin Elizabeth in 1966 toen ze de wereldbeker (destijds nog de bescheiden Jules Rimet beker) uitreikte aan aanvoerder Bobby Moore van het Engelse elftal. De Engelsen versloegen West-Duitsland in de verlenging met 4-2. © AFP

De queen, Johnson, iedere Engelsman hoopt vanavond na 55 jaar op een nieuw voetbalwonder

Vlak voor de finale van het EK voetbal heeft het Engelse nationale voetbalteam post gekregen van premier Boris Johnson én van de Britse koningin Elizabeth. Heel het Verenigd Koninkrijk hoopt dat Johnson morgen een extra vrije dag afkondigt als Engeland vanavond de finale van het EK voetbal tegen Italië wint.

8 reacties

  • Guy Custers

    3 jaar geleden
    Ik hoop van harte dat ze verliezen, als straf voor het krapuul wat de laserpen richtte op de deense keeper.
  • kamiel De Vleeschouwer

    3 jaar geleden
    En heel Europa hoopt dat het niet de Engelsen zullen zijn maar een echte Europese ploeg. Wel erg dat we het lot van Europa in Italiaanse handen moeten leggen en hopen dat de grootste paljas en komediant, Immobile, zal scoren. Nog één goede raad aan de Italianen: als de Engelse weer fluiten en boe roepen bij het volkslied, stap dan van het veld. De Uefa moet maar eens duidelijk stelling nemen tegen deze vorm van imperialisme en negatief chauvinisme van de Engelsen.
  • Linda Wellekens

    3 jaar geleden
    Ik hoop dat Engeland wint :-)
  • Paul Cabus

    3 jaar geleden
    Een ploeg die in de finale geraakt door een - overduidelijke - duik, kan niet echt op mijn sympathie rekenen.
  • Liesbeth Cuppens

    3 jaar geleden
    Weer beschouwen de Engelsen de wedstrijd als een formaliteit. Een petitie om voor heel het land een vrije dag aan te vragen, het zegt toch genoeg? In hun ogen hebben ze de beker al gewonnen. Hopelijk zetten de Italianen de Engelsen opnieuw met hun voetjes op de grond.