Direct naar artikelinhoud
NieuwsPukkelpop

Pukkelpop hoeft nog niet te vrezen voor afgelasting

Pukkelpop hoeft nog niet te vrezen voor afgelasting
Beeld Joel Hoylaerts / Photo News

Het Belgische festival Pukkelpop hoeft voorlopig nog niet te vrezen voor afgelasting, meldt de VRT. Vrijdag wordt besloten of versoepelingen, waardoor Pukkelpop dit jaar toch gehouden kan worden, door kunnen gaan.

In ‘Het Journaal’ kreeg Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) de vraag of grote evenementen als Pukkelpop wel gehouden kunnen worden nu de cijfers in rap tempo omhoog gaan. Jambon zei daarop dat er ondanks de stijgende cijfers genoeg garanties zijn voor doorgang van het festival dat van 19 tot 22 augustus wordt gehouden. Volgens hem is de toegang tot het festival goed geregeld. Zo moeten bezoekers een negatieve test kunnen overleggen of aantonen dat ze aan de vaccinatie-eisen voldoen.

Jambon zegt wel bezorgd te zijn over de snel stijgende besmettingscijfers, maar hij zegt dat er nog een week te gaan is voor het Overlegcomité van de verschillende regeringen in België een beslissing moet nemen. Voorlopig denkt de Vlaamse minister-president dat Pukkelpop dus veilig genoeg is.