De Amerikaanse minister van Financiën Janet Yellen.
Volledig scherm
De Amerikaanse minister van Financiën Janet Yellen. © REUTERS

Amerikaanse minister van Financiën vraagt Europa digitaks te heroverwegen

De Amerikaanse minister van Financiën Janet Yellen roept de Europese Unie op haar plannen voor een digitaks te heroverwegen. Ze vreest dat zo’n belasting op de digitale economie “discriminerend ten aanzien van Amerikaanse bedrijven” zal zijn. Maandag neemt Yellen deel aan het overleg van de eurogroep, waar het thema op de agenda staat.

12 reacties

  • Geert Landsman

    3 jaar geleden
    Waar komen de meeste monopolisten vandaan? Juist de USA. Elk bedrijf moet gelijke taks gaan betalen en subsidies moeten gewoon totaal gestopt worden. Taks voor elk bedrijf en voor elk bedrijf gelijk!
  • Eric Vercouillie

    3 jaar geleden
    en de tobin tax waar is die gebleven. Dat zag er fair en goeddoordacht uit
  • Mich Vanderhoydonck

    3 jaar geleden
    Met de enorme geldmassas die ze verdienen door geen belastingen te betalen, kopen ze de laatste Europese bedrijven op of maken ze gewoonweg kapot ,zoals ze steeds hebben gedaan.Tot en met ons broodje komt van bij Mc Donalds,ongezond en peperduur.
  • Ruddy Dooms

    3 jaar geleden
    Taks in nodig anders eindigen wij met enkele superrijken, die dan bovendien het lef hebben om moraal ridder te spelen en hun eigen censuurregels opleggen. Dit geeft ook druk op de ketel om tot een bevredigende mondiale regeling te komen. "America first" is puur egoïsme.
  • Gino Denil

    3 jaar geleden
    Geen belasting voor digitale bedrijven is discriminerend tegenover andere bedrijven, zelfstandigen en loontrekkenden.