Vliegtuig van Brussels Airlines met 230 passagiers aan boord komt boven Bordeaux in de problemen en keert terug naar Zaventem

 ©  brussels airlines/J. David Buerk

Een vliegtuig van Brussels Airlines met 230 passagiers aan boord is niet lang na het vertrek op Zaventem, boven Bordeaux, in de problemen gekomen en is moeten terugkeren naar de luchthaven. De brandweer is toegesneld om zeker te zijn dat alles in orde is. Zondagavond is het toestel opnieuw opgestegen richting bestemming Liberia.

Het gaat om een Airbus A330, het grootste vliegtuig van Brussels Airlines, dat zondagnamiddag vertrokken was op Brussels Airport in Zaventem maar al kort na het vertrek hydraulische problemen kreeg toen het boven Bordeaux vloog. Er werd daarom geopteerd om terug te keren naar Zaventem en het zekere voor het onzekere te nemen, klinkt het bij de luchtvaartmaatschappij. “Een herstelling uitvoeren is eenvoudiger in Brussel dan in Afrika.” De noodlanding was rond 15.20 uur ten einde en verliep goed.

De brandweer kwam massaal ter plaatse om alles in goede banen te leiden. “Dat is de standaardprocedure”, zegt Nathalie Pierard, woordvoerder van Brussels Airport. Vertragingen liep het luchtverkeer er niet door op.

Weer vertrokken

Het vliegtuig kon zondagavond uiteindelijk weer vertrekken richting Liberia. “Het probleem kon snel weer opgelost raken”, zegt Wencke Lemmens, woordvoerder van Brussels Airlines. “We verontschuldigen ons voor het ongemak voor de passagiers, maar veiligheid gaat boven alles. We zijn tevreden dat de vlucht vandaag nog is kunnen vertrekken, weliswaar met vertraging.”

 (gjs)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen