© rtv

90 coronabesmettingen in één week tijd in Heist-op-den-Berg, cluster in deelgemeente Wiekevorst

Heist-op-den-Berg -

Het gemeentebestuur van Heist-op-den-Berg is overgeschakeld naar de alarmfase op het vlak van coronabesmettingen. De voorbije week werden maar liefst 90 nieuwe besmettingen geregistreerd. Het zwaartepunt van de besmettingen ligt in deelgemeente Wiekevorst.

Theo Derkinderen

De lokale crisiscel kwam zondag bij mekaar om de cijfers te bespreken. “Het valt op dat de besmette personen voornamelijk jongeren zijn tussen de 16 en 25 jaar oud. Daarmee volgen we ook de nationale tendens”, reageert waarnemend burgemeester David Geerts (Pro Heist).

Het gemeentebestuur vraagt aan mensen die een hoogrisicocontact hebben gehad of zich ziekjes voelen, om zich te laten testen ©  Belga

“Uit de eerste resultaten van de contacttracing blijkt intussen dat we met een cluster zitten in Wiekevorst. Daar ligt eigenlijk het zwaartepunt van de besmettingen”, legt David Geerts uit. “Of deze besmettingsgolf toe te schrijven is aan een evenement in de regio? Ik vermoed dat het gewoon gaat om jongeren die contact hebben gehad met mekaar en dat de besmettingsgolf zo is ontstaan.”

Hopelijk piek bereikt

Meer dan waarschijnlijk gaat het om de deltavariant die volop aan het woeden is. “Ook maandag gaan we met de lokale crisiscel samenkomen om de situatie te bespreken. Maatregelen treffen we voorlopig nog niet. Maar als de situatie zou verslechteren, dan kunnen wij als lokale overheid ook maatregelen treffen. Al hopen we dat de piek van het aantal besmettingen nu bereikt is en dat de cijfers de komende dagen weer gaan dalen.”

Waarnemend burgemeester David Geerts komt maandag opnieuw samen met de lokale crisiscel om de situatie te bespreken ©  Joren De Weerdt

Het gemeentebestuur roept op om alle coronamaatregelen die van kracht zijn, nauwlettend te volgen. “Ik wil ook een belangrijke oproep doen aan de mensen die positief hebben getest: volg de quarantainregels goed op zodat er niet nog meer mensen besmet raken. Dat is echt heel belangrijk”, aldus nog Geerts.

Aan mensen die een hoogrisicocontact hebben gehad of zich ziekjes voelen wordt gevraagd om zich te laten testen en in afwachting van de uitslag in quarantaine te gaan. tdk

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Coronavirus