Wout van Aert op het podium nadat hij de prijs voor de strijdlust won.
Volledig scherm
PREMIUM
Wout van Aert op het podium nadat hij de prijs voor de strijdlust won. © AFP

Wout van Aert is nog niet met Tokio bezig en focust zich nog steeds op de Tour en nieuwe rol: “Ik denk dat ik het wel verstandig aanpak”

Tour de FranceWout van Aert toonde vandaag weer zijn uitstekende vorm in de Tour de France, al gaf de Belgisch kampioen toe dat hij de zware inspanningen ook wel begint te voelen. Maar uit de Tour stappen zoals Nibali dat morgen doet en de blik op de Olympische Spelen in Tokio richten? Nee, daar wil Van Aert niet van weten. Hij hoopt elke opportuniteit die in deze Ronde van Frankrijk op zijn pad komt te grijpen, al zal hij na de rustdag van morgen wel een andere rol invullen. 

16 reacties

  • van Dessel Wim

    3 jaar geleden
    Ook in Tokio kan er ook maar één winnaar zijn hé, is altijd een beetje loterij ... De beste wint niet altijd .. pakken wat je kan pakken in de Tour Wout, dat nemen ze je niet meer af !
  • Bernd Vaes

    3 jaar geleden
    Tokio mag hij vergeten.
  • Marika Peeters

    3 jaar geleden
    Wout is wel degene die zich spaart in functie van Tokio , maar dit in tegenstelling tot MVDP op een berekende spaarmodus de Tour volledig gaat afwerken . Heeft dag na dag zijn ambities moeten terugschroeven . 1 rit gewonnen , door laten rijden vanwege peloton ...maar geen gele trui , geen tijdrit gewonnen , geen groene of bollekestrui , want dan moet hij aan de bak komen en wil dat niet doen. Moet wel in de Tour blijven wegens ploegleiding en omdat hij nog niet top is voor de OS .
  • robrecht Peeters

    3 jaar geleden
    nuchtere, rationele geest is dan ook meer Nederlander dan Belg zoals zijn Nederlandse oom nu wielrenner af. Wout liet zich niet voor niets verleiden door een Nederlandse ploeg waar hij zich meer thuis voelt dan bij de Belgen. Verstandig man
  • Peeters Francis

    3 jaar geleden
    Ik ben geen fan van W V A, ze maken er meer van dan dat hij is.