Rechtbanktekeningen van verdachten Moreno B. en Giërmo B. bij een voorbereidende zitting vorig jaar. Foto rechts: de liquidatie van advocaat Derk Wiersum (1975-2019) schokte Nederland.
Volledig scherm
Rechtbanktekeningen van verdachten Moreno B. en Giërmo B. bij een voorbereidende zitting vorig jaar. Foto rechts: de liquidatie van advocaat Derk Wiersum (1975-2019) schokte Nederland. © ANP

Moordproces advocaat Wiersum van start, de strafpleiter die Taghi's kroongetuige Nabil B. bijstond

AMSTERDAMHet proces tegen twee mannen die worden verdacht van de moord op advocaat Derk Wiersum (44), een misdaad die heel Nederland in shock bracht, is van start gegaan in de extra beveiligde rechtszaal nabij luchthaven Schiphol. Aan de toch al zeer dramatische zaak is op 6 juli een ongekende, nieuwe lading toegevoegd: de schietpartij op misdaadjournalist Peter R. de Vries. Officieel staat er nog niets vast, maar er gaan hardnekkige geluiden dat de schokkende aanslagen verband met elkaar houden.

1 reactie

  • gustaaf carpels

    3 jaar geleden
    Tja denk dat men in zo'n misdaadmillieu andere vormen van onderzoeken moet kunnen toepassen Maar dan zal ik wel overkomen als dictator volgens amnestie international.