Ontslagnemend Nederlands premier Mark Rutte en demissionair coronaminister Hugo de Jonge voorafgaand aan de extra ingelaste persconferentie van vrijdag.  Het nachtleven moest na twee weken plots terug op slot, wegens de sterke stijging in de coronabesmettingen.
Volledig scherm
Ontslagnemend Nederlands premier Mark Rutte en demissionair coronaminister Hugo de Jonge voorafgaand aan de extra ingelaste persconferentie van vrijdag. Het nachtleven moest na twee weken plots terug op slot, wegens de sterke stijging in de coronabesmettingen. © ANP

Premier Rutte biedt excuses aan voor te snelle Nederlandse versoepelingen

UPDATEOntslagnemend Nederlands premier Mark Rutte gaat door het stof voor de persconferentie van afgelopen vrijdag, waarin de coronamaatregelen plots zijn aangescherpt wegens het sterk toenemende aantal besmettingen. Dancings moesten terug dicht en festivals mogen niet meer doorgaan. “Excuses”, zegt Rutte nu. “Dat was geen goede persconferentie van ons.”

36 reacties

  • Ramon Simon

    3 jaar geleden
    Ai, wil het virus weeral niet luisteren naar de maatregelen? Het is nog altijd hetzelfde virus, van zodra er menselijk contact is zal het aantal besmettingen stijgen. Waarom doet men dan zo verbaasd? Men weet toch dat velen niet gevaccineerd zijn, dus dit zag je aankomen. Maar zijn er ook zieken? De enigste weg is dwars door de pandemie.
  • Pedro Vanbesien

    3 jaar geleden
    Dat was wel een goede beslissing, jammer dat ze dat in België niet kunnen. Hier gaan ze het eerst een week uitstellen en dan nog een week om het bekend te maken en dan nog een week om het uit te voeren.
  • Brent Somers

    3 jaar geleden
    En daarmee is het probleem dan opgelost voor miljoeneninvesteringen van bepaalde sectoren ?
  • Charles Leunens

    3 jaar geleden
    dat heb je als men te vlug versoepeld. en onze los ge laten jongeren gaan feesten als de beesten, zonder plichtbesef. Ik blijf mijn mondmasker dragen in de winkels uit respect, voor de mensen die er aanwezig zijn, en op straat als er
  • Rita vierstraete

    3 jaar geleden
    Graag geen inschattingsfouten meer en beter voorzichtig zijn met beloftes. Dan moet je nu weer op de blaren zitten en dat doet pijn. Hoeveel keer zal dit scenario zich nog herhalen!!! Leg het dan maar uit en dweilen met de kraan open is nu weer aan het gebeuren. Achter de feiten aanhollen.... leuke vakantie hopelijk!!!