©  BELGA

Belgian Cats oefenen donderdag tegen Japan, twee andere oefenwedstrijden worden waarschijnlijk geschrapt

De Belgian Cats, momenteel op oefenstage in basecamp Mito in Japan, oefenen op 15 juni tegen het gastland. De twee overige oefeninterlands tegen Spanje en Amerika gaan op dit moment niet door.

Patrick Ceulemans
Bron: BELGA

Na een week van stage in Mito oefenen de Belgian Cats donderdag, niet in de Saitama Sports Arena, maar op een nog aan te duiden andere locatie in Tokio, tegen Japan. “De twee andere oefenwedstrijden gingen normaal gezien op 21 juli tegen Spanje en op 24 juli tegen de Verenigde Staten door. Deze zouden door sanitaire maatregelen niet mogen doorgaan.”

“Donderdag is er een digitale technical meeting en weten we meer. Hopelijk kan er alsnog een oefenmatch plaatsvinden. Het is op dit moment evenwel allemaal een beetje onduidelijkheid. Voor de partij van donderdag zouden er nu misschien weer wat toeschouwers worden toegelaten,” zei general manager Koen Umans van de Belgian Cats. De Belgian Lions, momenteel op oefenstage in Japan zouden de wedstrijd van de Belgian Cats bijwonen. “Na de training in de kleine oefenzaal van Saitama is het de bedoeling dat we naar de partij van de Cats gaan,” zei Jacques Stas, high performance manager van de Belgian Lions. Als daar uiteraard door de coronamaatregelen weer geen verandering in komt. De voorbereiding van de Belgian Cats loopt dus niet echt van een leien dakje.

Spanje reist normaal gezien op 17 juli af naar Japan met zijn 12 speelsters, onder wie Alba Torrens en Tamara Abalde. Die twee gaven forfait voor het voorbije EK na het afleveren van een positieve coronatest. De Verenigde Staten oefenen nog op 16 juli in Las Vegas tegen Australië, tegenstander van de Belgian Cats op de Spelen, en op 18 juli tegen Nigeria.

België treft op de Olympische Spelen in zijn groep allereerst Australië (27/07), het nummer twee op de wereldranking. Daarna wachten Puerto Rico (30/07) en China (2/08). Eindigt het in de top twee is het geplaatst voor de kwartfinales. Ook de twee beste derdes van de drie poules gaan naar de laatste acht. “Onze ambitie is in eerste instantie een stek in de kwartfinales,” gaf Ann Wauters vorige week bij het vertrek naar Japan mee.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer