KAART. Nieuwe oranje regio’s op Europese kaart, Portugal en grootste deel van Spanje blijven rood

De kleuren van de reisbestemmingen veranderen op sommige plaatsen even snel als de verkeerslichten. Kreta is oranje geworden, grote delen van Spanje en Portugal rood. Wie een verre reis wil maken: Canada, Jordanië, Qatar en Saoedi-Arabië zijn groen geworden.

tg

Elke maandag werkt FOD Buitenlandse Zaken de Belgische reisadviezen bij, op basis van de Europese coronakaart. Een nieuwe rode kleurcode gaat dan op woensdag in. De info is terug te vinden op de website info-coronavirus.be.

Dat grote delen van Spanje (behalve de regio’s Galicië en Castilië-La Mancha en de exclave Melilla) en Portugal (behalve de Azoren die oranje blijven) rood kleuren, dat was eind vorige week al duidelijk op de Europese kaart met reisbestemmingen. Dat blijft zo. Belgen die er met vakantie gaan moeten daar rekening mee houden.

De kaart met reisbestemmingen die de FOD Buitenlandse Zaken wekelijks aanpast, telt weer wat meer oranje gebieden. Onder meer Kreta (Griekenland), Praag (Tsjechië) en Groningen (Nederland) kleuren oranje. Ook in Scandinavië (o.a. in Denemarken en Zweden) zijn er weer een aantal oranje vlekken.

Letland kleurt dan weer groen. Net als Luxemburg-Stad.

Wie een verre reis wil maken kan bijvoorbeeld naar Canada, Jordanië, Qatar en Saoedi-Arabië of Thailand die groen kleuren, zodat alles daar weer mogelijk is.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen