©  Chiro Hoegaarden

Chiro van Grote-Brogel kan niet op kamp vertrekken na besmettingen bij leiding

Peer -

De Chiromeisjes van Grote-Brogel hebben zondag op het laatste nippertje hun bivak naar As geannuleerd. De aanleiding zijn een vijftal besmettingen bij de leiding. “Het is ons eerste kamp in Limburg dat niet is kunnen doorgaan door corona”, stelt Niels De Ceulaer van Chiro Vlaanderen

gvb/rdr

Voor de Chiro van Grote-Brogel is het sneu om met gepakte koffers een kamp te moeten annuleren. “De vlag zal niet wapperen op bivak. Het avondlied wordt niet gezongen. Er zijn alleen mooie herinneringen van 55 andere kampen. We blijven in de Chiro geloven en hopen volgend jaar zonder corona op kamp te kunnen”, klinkt het strijdvaardig op hun Facebookpagina.

LEES OOK. Al vijftien Belgische jeugdkampen geannuleerd na coronabesmetting

“Ze zouden normaal zondag op kamp zijn vertrokken naar As”, stelt Niels De Ceulaer van Chiro Vlaanderen. “Nadat bij de leidingsgroep vijf personen van de zestien positief hadden getest werd de moeilijke knoop doorgehakt. In de loop van de week volgt er een nieuwe test, maar er werd wel al besloten om het kamp definitief te annuleren.”

Vooraf testen

Dit is het eerste kamp voor een Limburgse Chirogroep die in het water valt door het virus. “Over heel Vlaanderen tellen we nu zes kampen die niet kunnen starten of worden stopgezet. Dit geldt voor groepen uit Mol, Roeselare, Aalst en Geelse afdelingen die in het buitenland op kamp waren. Op de negenhonderd kampen die we in totaal organiseren, is dat dus geen hoog aantal.”

Voor De Ceulaer toont dit aan dat de geldende coronamaatregelen werken. Vooraf iedereen testen vormt volgens hem niet meteen een meerwaarde. “Dat biedt geen garantie. Het bewijs is dat we ook buitenlandse kampen hebben moet stopzetten, terwijl deze jongeren per definitie op voorhand getest zijn geweest. Dit natuurlijk omdat het gastland dit oplegt. Praktisch zou het pretesten ook niet meer te organiseren zijn. We vertrouwen op huidige maatregelen en de verscherpte alertheid die er is bij de leiding. Zo zijn er uit voorzorg al kampen geannuleerd die volgens de voorschriften nog wel konden doorgaan.”

LEES OOK. Dalle wil niet weten van verplichte testen voor jeugdkampen

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer