Marcus Rashford kreeg na de penaltymisser harde kritiek van parlementslid Natalie Elphicke.
Volledig scherm
Marcus Rashford kreeg na de penaltymisser harde kritiek van parlementslid Natalie Elphicke. © Photo News/EPA

Brits parlementslid sneert naar ‘good guy’ Rashford na penaltymisser: “Misschien moet hij wat minder politicus spelen”

EK voetbal“Rashford had wat meer tijd moeten steken in het perfectioneren van z’n spel, en wat minder in politicus spelen.” 't Zijn woorden waar Brits parlementslid Natalie Elphicke al snel spijt van had. Ze had het bericht naar enkele collega’s verstuurd na de verloren EK-finale tegen Italië, waar Marcus Rashford een strafschop miste. Ze verontschuldigde zich ondertussen bij de speler in kwestie. De aanvaller van Manchester United voert actief campagne in de strijd tegen armoede en hongersnood bij kinderen.

24 reacties

  • Wouter Van de Walle

    3 jaar geleden
    Moesten politici hun werk doen zoals het moet zouden anderen niet moeten tussen komen..
  • Paulus de Mos

    3 jaar geleden
    Heeft ze nog wat getwiitterd toen Engeland de finale haalde ook ? of had ze toen minder moeite met zijn sociale betrokkenheid? Misschien dat als zij zich wat minder met voetbal bezighoud en wat meer met politiek dat er geen nieuwe coronamaatregelen in Engeland nodig waren ?
  • ivan de ridder

    3 jaar geleden
    Naast het veld zet Rashford zich in tegen kinderarmoede, laat dat dus een doorn in het oog van bepaalde politici zijn. Misschien moeten dergelijke figuren wat meer realiteitszin aan de dag brengen en beseffen dat voetbal nog steeds maar een spel is. Politiek proberen scoren op iemands verlies en hetgeen waar die persoon zich voor inzet bagatelliseren is beneden alle peil. Geldt evenzeer voor ‘supporters’ die alles beter menen te kunnen/weten vanachter hun toetsenbord.
  • Danny De Ruelle

    3 jaar geleden
    @Gino, een spel? zou het moeten zijn maar ondertussen weet iedereen wel beter dat voetbal Big Business is, politici moeten gewoon de realiteit aanvaarden maar als gewoon persoon heeft iedereen recht op een eigen mening ook Natalie Elphicke
  • eric debanne

    3 jaar geleden
    Paul Merckx : heel juist verwoord !