Een man wordt gearresteerd tijdens een demonstratie tegen de regering van president Miguel Diaz-Canel in Havana.
Volledig scherm
Een man wordt gearresteerd tijdens een demonstratie tegen de regering van president Miguel Diaz-Canel in Havana. © AFP

EU en VS roepen Cubaans regime op naar volk te luisteren

Het communistische Cubaanse regime moet luisteren naar ontevreden Cubanen die de straat zijn opgegaan, vinden de Europese Unie en de Verenigde Staten. De machthebbers zouden op "dit cruciale moment" in de behoeften van het volk moeten voorzien, in plaats van "zichzelf te verrijken", aldus de Amerikaanse president Joe Biden.

9 reacties

  • Annette Van Meervelde

    3 jaar geleden
    Straks is het hier ook zo............. wij moeten dit , moeten dat. We mogen zelfs niet meer vrij denken en of beslissingen nemen.
  • Luc Lepoudre

    3 jaar geleden
    De E.U. zou beter zelf rekening houden met de bevolking in plaats van een agenda uit te voeren van wat het volk niet wil. De bemoeizucht is net als voor Venezuela, China, Rusland... om hun belangen ginds binnen te halen tegen opgelegde voorwaarden.
  • marc Deglin

    3 jaar geleden
    de eu luisterd zelf niet naar hun bevolking.
  • Sharon Debeul

    3 jaar geleden
    Stop die dwaze embargo tegen Cuba. De Cubaanse economie zou dan direct opveren. Maar dat willen de Amerikanen dan weer niet.
  • Rudy Van Daele

    3 jaar geleden
    Europa luistert nog niet naar hun eigen bevolking en gaat nu de cubanen eens de les leren. Cubaanse regering kan van Europa nog veel leren, ze zijn specialisten de bevolking wat wijs te maken en tijgelijk in hun zakken te zitten.