Juventus wint inhaalmatch en loopt zeven punten uit, Milan pakt in extremis drie punten

Juventus heeft woensdagavond een inhaalwedstrijd van speeldag 18 van de Italiaanse Serie A met 0-2 gewonnen op bezoek bij Crotone. De thuisploeg kraakte op het uur door een doelpunt van Mario Mandzukic, een kwartier later verdubbelde Gonzalo Higuain de score. Door de zege loopt Juventus al zeven punten uit op eerste achtervolger AS Roma.

wic, mawe

Bekijk het klassement en de uitslagen van de Italiaanse Serie A hier.

Ook AC Milan speelde woensdag een inhaalwedstrijd. Het pakte in extremis de drie punten tegen Bologna en komt zo dichter bij een plaats in de Europa League. Het was Pasilic die op een minuut voor affluiten het enige doelpunt scoorde, na een schitterende dribbel en assist van Deulofeu.

Al van in de eerste helft speelde AC Milan met een man minder. Paletta werd iets na het halfuur van het veld gestuurd met een tweede gele kaart. In de tweede helft moest het team zelfs met negen verder: Kucka pakte een domme tweede gele kaart in de 59e minuut.

AC Milan staat nu op een zevende plaats, op twee punten van Atalana en Internazionale.