Premier Alexander De Croo (Open Vld) gisteren in het parlement. Rechts gespiegeld in een scherm is staatssecretaris Sarah Schlitz te zien.
Volledig scherm
PREMIUM
Premier Alexander De Croo (Open Vld) gisteren in het parlement. Rechts gespiegeld in een scherm is staatssecretaris Sarah Schlitz te zien. © BELGA

Premier geeft in parlement opheldering bij vertrek regeringscommissaris Haouach, maar spreekt zich niet uit over hoofddoek

Het ontslag van Ihsane Haouach, de voormalige regeringscommissaris bij het Instituut voor de Gelijkheid van Vrouwen en Mannen (IVGM), had niets te maken met de nota die de Staatsveiligheid over haar had bezorgd, zo benadrukten staatssecretaris Sarah Schlitz (Ecolo) en premier Alexander De Croo (Open Vld) gisteren in het parlement. Daarmee is deze zaak voorlopig gesust. Maar of een regeringscommissaris al dan niet een hoofddoek mag dragen? “Daar blijft een kloof gapen binnen de regering.” 

20 reacties

  • eduard janssens

    3 jaar geleden
    Ben het volledig met u eens Marc Bayens
  • Melanie Degucht

    3 jaar geleden
    Guido Bervoets, heb je ook zou gereageerd toen de katholieke symbolen niet meer mochten in het openbaar, zoal bv. op de mijter van St. Niklaas. Marc Baeyens, dus in gans Europa, volledig akkoord met u.
  • Sylvain Helsen

    3 jaar geleden
    De kerk in het midden houden! Dat is eigenlijk een zeer foute uitdrukking! Althans, wanneer het om politiek gaat! Want de kerk hoort niet thuis in de politiek! Want als godsdienst het voor het zeggen gaat krijgen in de politiek, dan is straks het hek van de dam! Welke parlementariërs hebben de moed om een partij op te richten. Een nieuwe partij! Een partij niet links of niet rechts. Een partij helemaal precies in het midden van links en rechts. Een partij geheten: scheiding tussen kerk en staat!
  • Mohamed Kabbal

    3 jaar geleden
    Mijnheer Marc Baeyens, uw scheiding kerk en staat staat alleen in het koppig koppeke van de Vlaming. Als er effectief scheiding is van kerk en staat dan vraag ik mij af waarom de staat en alle ambtenaren maar ook mensen als u (betaald) verlof nemen tijdens Christelijke feestdagen?
  • Marc Baeyens

    3 jaar geleden
    De hoofddoek is HET symbool van de islam. Daarom alleen al moet hij verboden worden op plaatsen waar kerk en staat gescheiden zijn. En waar onze westerse cultuur bedreigd wordt.