© ISOPIX

Beerschot lonkt naar Benito Raman (Schalke 04)

Keert Benito Raman (26) terug naar het Kiel? Beerschot heeft alvast de hand gereikt naar de voormalige publiekslieveling. De liefde tussen speler en club is groot, maar het is nog onduidelijk of een transfer financieel haalbaar is.

Koen Frans

Benito Raman degradeerde ­vorig seizoen met Schalke 04 uit de ­Bundesliga en is op zoek naar een nieuwe uitdaging. Vorige week ­verliet hij het trainingskamp van Schalke om persoonlijke ­redenen. Het is geen geheim dat verschillende clubs naar de ­diensten van ­Raman hengelen. Beerschot is ­alvast een van de ­geïnteresseerde Belgische clubs. Het heeft de entourage van ­Raman een concreet sportief ­project voorgesteld, de bal ligt nu in het kamp van de 26-jarige aanvaller. Raman speelde in 2013 al eens een half jaartje op het Kiel op uitleenbasis van AA Gent. De piepjonge Raman scoorde toen voor Beerschot vijf keer in elf ­duels. Hij kon niet voorkomen dat de Antwerpse club dat seizoen degradeerde, maar verloor Beerschot nadien nooit meer uit het oog. Raman was eregast op de ­allereerste fandag van Beerschot Wilrijk en zakte de jaren nadien nog regelmatig af naar het Olympisch Stadion om er de sportieve wederopstanding van de club vanop de eerste rij mee te maken.

 ©  TOM GOYVAERTS/GMAX Agency

Financieel struikelblok

Is Raman onhaalbaar voor Beerschot? Het zou hoe dan ook een stunt zijn om hem nu al terug te ­halen. Raman ligt bij Schalke nog tot medio 2024 onder contract. De Königsblauen plukten hem in de ­zomer van 2019 voor ruim ­zeven miljoen euro weg bij ­Fortuna ­Düsseldorf. Twee maanden later liet Roberto Martinez hem ­debuteren bij de Rode ­Duivels. Na een sterke start in zijn eerste ­seizoen zakte Raman ­samen met Schalke helemaal weg in zijn ­tweede jaar in Gelsen­kirchen. Het voorbije Bundesligaseizoen stond Raman slechts ­dertien keer in de basis, hij ­scoorde daarin twee keer.

In het verleden heeft Raman meermaals aangegeven dat hij graag wil terugkeren naar Beerschot. De ­eenmalige Rode Duivel zou er zijn carrière alleszins opnieuw kunnen lanceren. Het hoeft geen betoog dat Raman bij Beerschot de absolute ster zou zijn.

Hoe een eventuele transfer ­financieel tot stand zou kunnen ­komen, is wel nog heel onduidelijk. Schalke wil boter bij de vis, maar geen enkele club lijkt daartoe bereid. Een constructie via Sheffield United zou ook een ­mogelijkheid kunnen zijn. Maar zover is het nog lang niet. Eerst moet Raman voor zichzelf uit­maken wat hij wil.

MEER OVER K. Beerschot V.A.

Aangeboden door onze partners