Internering voor vrouw die politie-inspecteur probeerde te wurgen met een sjaal

© BELGA

De correctionele rechtbank van Leuven heeft woensdag de internering bevolen van Daisy F. De 35-jarige vrouw werd schuldig bevonden aan poging tot doodslag op een politie-inspecteur in Zoutleeuw in november 2015. Vanop de achterbank van een politiewagen probeerde ze hem te wurgen met een sjaal.

Twee politie-inspecteurs van SPC Hasselt werden op 17 november 2015 belast met het overbrengen van Daisy F. naar psychiatrisch ziekenhuis Asster in haar woonplaats Sint-Truiden. Ze had zich om 18.25 uur bij de politie aangemeld met de vraag om hulp, onder de vorm van onderdak en opvang, nadat ze om 16 uur op eigen houtje de instelling had verlaten. Bij de overbrenging nam ze plaats achter de passagierszetel in het dienstvoertuig.

Toen ze vernam dat ze terug naar Asster werd gebracht, maakte ze haar gordel los en schoof ze op naar de zetel achter de bestuurder. Ze zocht iets in haar rugzak en gooide plots een sjaal over het hoofd van de rijdende inspecteur. Ze trok die zo fel aan dat de man bijna gewurgd werd. Hij zat met het hoofd geklemd aan de hoofdsteun van de zetel en kreeg geen lucht meer.

Beide inspecteurs liepen verwondingen op

De tweede inspecteur kon een dramatische ontknoping nipt voorkomen. Hij gaf de vrouw enkele slagen waardoor ze haar greep moest lossen. Tijdens het overmeesteren deelde F. op haar beurt enkele klappen uit. Medische attesten toonden aan dat beide inspecteurs verwondingen opliepen bij de uit de hand gelopen overplaatsing.

Ongeval veroorzaken

Ze verklaarde dat de politiewagen aan hoge snelheid reed en plots vertraagde aan stoplichten. Toen vatte ze het plan op om de bestuurder te verblinden met een sjaal om een ongeval te veroorzaken. Zo hoopte ze in een gewoon ziekenhuis te belanden. Volgens de advocaat wilde F. alleen een nieuwe opname in de psychiatrie verhinderen en had ze nooit de intentie om te doden, maar de rechtbank volgde die redenering alleen voor de bijzittende inspecteur.

Borderline

Volgens de aangestelde psychiater Rudy Verelst lijdt F. aan de persoonlijkheidsstoornis borderline. De rechter oordeelde dat de maatregel van internering moet worden opgelegd omdat alle voorwaarden vervuld zijn. De inspecteurs stelden zich geen burgerlijke partij.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen