Molenberghs: “Stijgende besmettingscijfers vooral te wijten aan terugkerende reizigers”

We zitten alweer aan een gemiddelde van meer dan 900 nieuwe coronabesmettingen per dag, een aantal dat nu om de acht dagen verdubbelt. Biostatisticus Geert Molenberghs (UHasselt/KU Leuven) wijt de forse stijging vooral aan de terugkerende reizigers. “De import van besmettingen is hoog”, zegt hij aan HLN LIVE. Hij verwacht een toename van de hospitalisaties, maar wel minder hard dankzij de vaccinaties.

62 reacties

  • Marleen Vandevelde

    3 jaar geleden
    Het is niet het reizen, maar wel het gedrag van de reizigers op hun bestemming. Een feestvakantie is niet te vergelijken met een wandelvakantie. Maar kan iemand mij eens zeggen wat het nut van de vaccins is als we ons weeral zorgen moeten maken?
  • molly DE RIDDER

    3 jaar geleden
    De daling van de coronacijfers is enkel te wijten aan het goede weer. Nu het weer regent stijgen de cijfers, met andere woorden die vaccins werken voor geen meter. Je zal zien in de winter wat het uit gaat halen.
  • Jean Gobin

    3 jaar geleden
    nee aan niet werkende vaccins !
  • Gino Sinnesael

    3 jaar geleden
    De regering heeft dit in de hand gewerkt door jongeren voorrang te geven en ze 'vrij' te verklaren met 1 prik J&J. En dit terwijl er nog veel risicopatiënten wachten op hun tweede prik Astra Zeneca? Voorrang geven aan jongeren zal deze regering nog zuur opbreken, want velen onder hen kunnen nu eenmaal niet omgaan met 'vrijheid'. Dit zou de regering moeten ingeschat hebben; niet dus! Een zoveelste lockdown in september?
  • Kirsten De Laet

    3 jaar geleden
    En ze hebben zich nochtans één voor één laten injecteren om zowel zichzelf als anderen te beschermen. Ik lig dubbel ! Dus eigenlijk feitelijk helpt vaccinatie voor geen meter en toch staat iedereen te popelen voor een eerste of tweede én zelfs derde vaccin? Geen idee wat ik vroeger op school heb gemist maar blijkbaar is mijn gezonde boerenverstand gezonder zonder injectie dan iedereen mét vaccinatie. Zo zielig vind ik het dat iedereen houvast blijft hebben in wat al maandenlang een sprookje is.