Federale politie waarschuwt bevolking voor terreuraanvallen: “Meld verdachte situaties”

© BELGA

Catherine De Bolle, topvrouw van de Belgische federale politie, doet in Terzake een expliciete oproep aan de bevolking in het kader van de huidige terreurdreiging in ons land: “Het terreurniveau staat nog altijd op niveau 3, we vragen de bevolking om verdachte situaties te melden.”

evg

Volgens het OCAD is de kans op een aanslag in ons land nog altijd “mogelijk en waarschijnlijk”. Commissaris-generaal Catherine De Bolle spreekt zelf van “een zware dreiging”. De politietopvrouw doet dan ook een oproep om waakzaam te blijven voor verdachte situaties. “We hebben de bevolking nodig”, zegt De Bolle.

Samenwerking met Servische politie cruciaal

Minister van Binnenlandse Zaken aan Jambon (N-VA) beaamt dat we waakzaam moeten zijn voor terugkerende Syriëstrijders. “We zijn beducht voor de massale terugkeer van mensen die in Syrië en Irak zijn gaan vechten en nu terug zouden komen naar Europa”, zegt minister Jambon in een gesprek met Ter Zake.

Het samenwerkingsakkoord tussen de Belgische en de Servische politie is volgens Jambon van cruciaal belang om dit te kunnen voorkomen.

De minister acht het namelijk mogelijk dat terroristen zich mengen tussen asielzoekers en via de Balkanlanden naar Europa komen: “Als we onze informatie uitwisselen, kunnen terroristen al in Servië gestopt worden,” aldus Jambon.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen