Nog vijf weken op onze tanden bijten, ons aan de regels houden en zoveel mogelijk vaccineren, en dan moét het lukken om Pukkelpop veilig te laten doorgaan, zegt hoofdredacteur Brecht Decaestecker.
Volledig scherm
PREMIUM
Nog vijf weken op onze tanden bijten, ons aan de regels houden en zoveel mogelijk vaccineren, en dan moét het lukken om Pukkelpop veilig te laten doorgaan, zegt hoofdredacteur Brecht Decaestecker. © PhotoNews

ONZE OPINIE. Als Pukkelpop niet veilig kan doorgaan, dan hebben we als maatschappij gefaald

De symboolwaarde om Pukkelpop vanaf 19 augustus te laten doorgaan kan gigantisch zijn. Nog vijf weken op onze tanden bijten, ons aan de regels houden en zoveel mogelijk vaccineren, en dan moét een veilige Pukkelpop mogelijk zijn, en moeten we in één ruk ook tal van andere maatregelen kunnen schrappen. Dan kunnen we het vuurwerk niet alleen boven de wei van Kiewit laten knallen, schrijft hoofdredacteur Brecht Decaestecker, maar over heel Vlaanderen: “Als we daarin slagen, dan zijn wij - eindelijk een keer - de regio waar de hele wereld naar komt kijken.”

85 reacties

  • De Waarheid

    3 jaar geleden
    @Peter Smets: +1
  • Peter Smets

    3 jaar geleden
    Als Pukkelpop mag doorgaan, hebben we als maatschappij gefaald.
  • bob jansens

    3 jaar geleden
    aan Jan Peeters, wie zit er naast NVA in het stadsbestuur van Hasselt? RoodGroen+, maw de vriendjes van chokri
  • ivan de ridder

    3 jaar geleden
    Wat een woorden, ‘wij als maatschappij’ falen indien Pukkelpop niet door kan gaan?! Waarom kon men in de 1e plaats geen realistische doelen stellen, neen direct big bang xtigduizend man bijeen. Niet elke Belg is volledig gevaccineerd EN beschermd tegen mid augustus. Dat Chokri daar nog een schepje bovenop doet met op de wei kun je kussen en knuffelen a volonte, men is erop uit precies het school/academiejaar 2022 te hypothekeren.
  • Jan peeters

    3 jaar geleden
    Het was al lang duidelijk dat Pukkelpop zou doorgaan, De Wever, Demir en JHambon zagen al maanden dat het moet doorgaan, wat hebben zijn eigenlijk met Pukkelpop, feit is dat Demir minstens 600.000 € aan Pukkelpop schonk, weer zonder controle? Het gheld van de tickets van vorig festival is ook niet terug gegeven, wat doet men met ons geld eigenlijk? Gisteren komt NVA Steven Van De Put nog eens zeggen dat het veilig is, 70.000 dagelijkse bezoekers veilig?? Waar om wilt NVA dat??Weeral uitdelen...