Photo News
Volledig scherm
PREMIUM
© Photo News

Kan Pukkelpop nog doorgaan of niet, en voor wie? “Wie zich deze week nog laat vaccineren, kan veilig naar het festival”

Het Overlegcomité buigt zich vrijdag onder meer over Pukkelpop. Nu de coronacijfers alweer fors de hoogte ingaan, rijst de vraag of en hoe het festival kan doorgaan. Zal de organisatie à la minute nog met bubbels moeten werken? Of zullen enkel de volledig gevaccineerden mogen feesten? Steven Vandeput (N-VA), burgemeester van Hasselt, is optimistisch: “Ik ga ervan uit dat de overgrote meerderheid wel al gevaccineerd is tegen 19 augustus.”

  1. “Jongen stop, je gaat mijn kaak breken”: Celine (80) en Jozef (78) worden midden in de nacht thuis brutaal overvallen
    PREMIUM

    “Jongen stop, je gaat mijn kaak breken”: Celine (80) en Jozef (78) worden midden in de nacht thuis brutaal overvallen

    “‘Op uw buik!’ riep hij. Maar ik protesteerde. Ik ben 80 jaar en ben al blij als ik op m’n benen kan staan.” Celine en Jozef werden in de nacht van vrijdag op zaterdag overvallen door twee jonge mannen op zoek naar waardevolle spullen. Ze kregen er flink van langs en werden opgesloten in hun kelder, terwijl Jozef nog maar net een openhartoperatie achter de rug had. “Ik dacht eerst dat mijn kleinkinderen een grap aan het uithalen waren. Maar toen werd ik pardoes op het bed gegooid.” Een reconstructie van een nacht waar de buurt nog lang over zal praten.
    Antwerpen, Kapellen
  2. HET DUEL. Mahdi (CD&V) en Vaneeckhout (Groen) vol in de aanval over migratie: “U maakt Vlaams Belang op die manier alleen maar groter”
    61

    HET DUEL. Mahdi (CD&V) en Vaneeck­hout (Groen) vol in de aanval over migratie: “U maakt Vlaams Belang op die manier alleen maar groter”

    In het derde ‘Duel’ in de studio van VTM Nieuws namen CD&V-voorzitter Sammy Mahdi en Jeremie Vaneeckhout, co-voorzitter voor Groen, het zondagmiddag tegen elkaar op. Het werd een vijandig duel, waarin zeer scherpe verwijten over en weer werden geslingerd binnen de thema’s zorg, landbouw en migratie. Met name over migratie gingen de twee kopstukken fel tekeer tegen elkaar. “U gedraagt zich als een aanhangwagen van extreemrechts”, zei Vaneeckhout. “Het beste communicatiebureau voor Vlaams Belang zijn de ideeën van de groenen”, stelde Mahdi.