Direct naar artikelinhoud

De journalisten van De Morgen zijn niet betrokken en niet verantwoordelijk voor de inhoud van dit artikel

Scoren aan tafel met een klassieker: kip in romige champignonsaus

Thank God It's Friday! Na een drukke werkweek is een stukje kip met een zelfgemaakte champignonsaus altijd welkom. Het is snel klaar én een echte favoriet.

Wat heb je nodig:
2 grote kipfilets, gehalveerd
olijfolie
250 g witte champignons, in schijfjes
3 teentjes look, geperst
250 ml water + 1/2 kippenbouillonblokje
125 ml room, 30% vet
3 el roomkaas
1 el bloem
2 el gehakte peterselie
peper en zout 

Zo maak je het:
Stap 1: Verhit een scheut olijfolie in een grote koekenpan en bak de kipfilet goudbruin en gaar. Haal de kip uit de pan.
Stap 2: Bak nu in dezelfde pan de champignons met de look beetgaar. Schep uit de pan.
Stap 3: Giet het water, het bouillonblokje en de room in de pan. Doe er de roomkaas bij en kruid met peper en zout. Breng al roerend aan de kook. Voeg de bloem toe en blijf roeren tot de saus begint in te dikken.
Stap 4: Doe er de champignons en de kip terug bij en garneer met de peterselie. Lekker met puree of rijst.

De journalisten van De Morgen zijn niet betrokken en niet verantwoordelijk voor de inhoud van dit artikel