© BFM

Plofkraak op AXA-bankkantoor (tegenover politiekantoor) in Essen

Essen -

Onbekenden hebben woensdagochtend een plofkraak gepleegd op het AXA-bankkantoor in de Kapelstraat in Essen. De politie heeft de daders op heterdaad betrapt, maar hen niet kunnen vatten. Of er buit gemaakt is, is nog onduidelijk. Het gerecht onderzoekt de zaak verder.

nelo

Rond 5 uur woensdagochtend hebben de daders met een explosief het bankautomaat van het AXA-bankkantoor doen ontploffen. Tegenover de bank bevindt zich het politiekantoor van Politiezone Grens (Essen).

“Op het moment van de plofkraak passeerde juist een politiepatrouille door de straat”, zegt Patrick De Smedt, woordvoerder van Politiezone Grens. “Onze patrouille betrapte de daders op heterdaad. De daders sloegen op de vlucht, de politie zette de achtervolging in.” De politie heeft de daders helaas niet kunnen vatten bij de achtervolging.

 ©  BFM

Politie Grens heeft een tijdlang een perimeter ingesteld en de Kapelstraat afgesloten. Ontmijningsdienst DOVO onderzocht of er geen tweede explosief of restanten van het eerste explosief aanwezig zijn en het gerechtelijk labo voerde een sporenonderzoek. Beide onderzoeken zijn afgerond en overgedragen aan het gerecht.

De schade aan het bankautomaat is groot. Het is nog niet duidelijk of de daders buit hebben gemaakt.

 ©  BFM

 ©  BFM

 ©  BFM

 ©  BFM

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER