© Joseph Istas

© Joseph Istas

thumbnail:
thumbnail:

Herestraat-Duraslaan wint stratenschieting Duras

Sint-Truiden -

Op zondag 11 juli vond de zesde stratenschieting bij de Sint-Sebastiaans Gilde Duras plaats, een wedstrijd waar alle straten van Duras het tegen elkaar opnemen voor de wisseltrofee van het jaar. Maar liefst 32 schutters van alle leeftijden namen deel aan deze folkloristische wedstrijd.

Joseph Istas

Na het inschrijven van de deelnemers startte de wedstrijd om 14.30 uur met dertien beurten op de hoge staande wip en op liggende wip. Halverwege was het al duidelijk dat de Herestraat-Duraslaan de beste schutters in hun rangen hadden. Naar gelang de wedstrijd vorderde, werd het verschil steeds groter. Een verdiende winnaar dus. Na de uitreiking van de wisseltrofee en de medailles werd er zoals gewoonlijk afgesloten met een heerlijke barbecue.

Eindstand: 1. Herestraat - Duraslaan 29p. Rik Swartenbroeckx 8p. Sofie Loosen 6p. Kyara Lavingne 5p. Mona Mellaerts 5p. en Joppe Vansimpsen 5p.2. Galgestraat- Kleine-Vinnestraat 23p. Niels Stassart 8p. Godelieve Schils 5p. Robert Bijloos 4p. Bram Moens 3p. en Joseph Istas 3p.3. Grote-Vinnestraat 14p. Tom Fourier 6p. Annelien Knaepen 3p. Walter Knaepen 2p. Wim Stassart 2p. en Dirk Buys 1p.

Winnaar bij de mannen: Niels Stassart 8p.+H, bij de dames Sofie Loosen 6p. bij de jongens Bram Moens 3p. en bij de meisjes Kyara Lavingne 5p.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer