Steven Van Gucht
Volledig scherm
Steven Van Gucht © BELGA

Viroloog Van Gucht: “Helft van nieuwe besmettingen vastgesteld bij personen van 24 jaar en jonger”

Het aantal nieuwe bevestigde besmettingen met het coronavirus ligt in België weer boven de duizend per dag. De helft van de nieuwe besmettingen wordt vastgesteld bij mensen van 24 jaar en jonger. “Als deze stijgende trend zich verderzet, bestaat de kans dat kwetsbare mensen getroffen zullen worden. Niet iedereen is al beschermd door het vaccin”, zegt viroloog Steven Van Gucht tijdens de persconferentie van het Crisiscentrum. 

52 reacties

  • Eric Grosemans

    3 jaar geleden
    Gino Sinnesael, wat u schrijft klopt niet. Het 'one shot J&J' wordt zelfs afgeraden voor jongeren. Het wordt enkel toegediend op vrijwillige basis. Gisteren trouwens ,nog een jongere met de ziekenwagen afgevoerd na zijn vaccinatie met Johnson& Johnson in Beringen.
  • Linda Heintjens

    3 jaar geleden
    Carlos Miguel. Inderdaad, veiligheid zit tussen de oren! Paniek ook!
  • Jack Herrer

    3 jaar geleden
    Zuidelijke Staten van de states al half jaar open en besmettingen gaan omlaag . Servië exit festival 40000 mensen . De beste testevents dat je kan vinden . Maar hier blijven ze rond de pot draaien onder druk van de medische maffia . De farmaceutica
  • Gino Sinnesael

    3 jaar geleden
    Dit stond in de sterren geschreven! Een FEIT is wel dat de overheid besliste de jongeren te vaccineren met het 'one shot J&J', zodat ze vlug 'vrij' waren en konden 'genieten van hun vakantie', terwijl er nog vele ouderen en risicopatiënten wachten op hun tweede prik Astra Zeneca! Opvallend is dat volgens de info op VRT NWS, J&J dan nog beter werkzaam is. Waarom werden de 'belangen' van jongeren boven die van risicopatiënten geplaatst, beste regering?
  • Tania Vanbrakel

    3 jaar geleden
    Iedereen die uit een ander land komt in isolatie plaatsen!