Moeder van acht kinderen dood aangetroffen in huurwoning

© atb

Het Leuvense gerecht onderzoekt het overlijden van de 47-jarige Anne Collaer uit Leuven. De mama van acht werd dinsdagavond in verdachte omstandigheden thuis dood aangetroffen.

Alain Trappeniers

De bewoners aan de Vestinggang in Leuven, een zijstraatje van de Monseigneur Van Waeyenberghlaan, zitten met heel wat vragen na het overlijden van bewoonster Anne Collaer (47) dinsdagavond. De moeder van acht kinderen, waarvan er zes bij de vrouw inwoonden, werd in haar woning dood aangetroffen.

Over de omstandigheden waarin de veertiger om het leven is gekomen, houdt het Leuvense parket de lippen stevig op elkaar. “Er zijn aanwijzingen dat het geen natuurlijk overlijden is”, bleef persmagistrate Sarah Callewaert van het Leuvense parket op de vlakte. “Om het onderzoek niet te schaden zullen we over deze zaak tot nader order niet verder communiceren.”

Intussen is een gerechtelijk onderzoek gestart en een onderzoeksrechter op de zaak gezet. Ook een wetsdokter werd opgevorderd om het lichaam van Anne te onderzoeken.

Dinsdagavond na 21 uur en woensdag werd de buurt platgelopen door laboranten in witte pakken en rechercheurs. Zij hoopten bruikbare sporen te vinden die kunnen leiden naar de opheldering van deze zaak. Agenten voerden al een buurtonderzoek uit. “Agenten belden aan met de vraag wanneer ik de vrouw het laatst gezien had”, zegt een buurtbewoonster.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen