Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Vlaams Parlement schaft opkomstplicht lokale verkiezingen af

De plenaire vergadering van het Vlaams Parlement heeft vanavond het licht op groen gezet voor de afschaffing van de opkomstplicht bij de lokale verkiezingen. In oktober 2024 bent u daardoor niet meer verplicht om te gaan stemmen voor een nieuwe gemeente- en provincieraad.

99 reacties

  • walther truyens

    3 jaar geleden
    Voor het stemrecht hebben onze grootouders voor betoogt en gevochten en er zijn doden voor gevallen , en nu schaffen de sossen het mede af , zijn dat de nieuwe inzichten , of bang van Vlaams belang , regeer fatsoenlijk dan zou je geen bang moeten hebben .
  • Ronald Van Beneden

    3 jaar geleden
    Hoe vernietig je een democratie onder het mom van democratie? Juist je had het al geraden. Natuurlijk beogen de mensen die geen verandering willen dat de kiezers die al decennia kiezen voor verandering thuis blijven.
  • camiel huughe

    3 jaar geleden
    Naar mijn mening is de democratie hier de winnaar. De meest gewenste (verkozene) wordt tot "regeren" verkozen en weet zich door het volk gesteund ! Zetelvullers, zonder bekwaamheid noch ambitie zullen niet meer door politieke vriendjes "aan een postje" geholpen worden om er te zitten en de zitpenning op zak te steken. Ook het verdwijnen van de lijststem verfijnt de wil van de bewuste kiezer en wie zich aan dorpspolitiek niet interesseert moet zich met beslissingen ook niet inlaten !
  • Bart Vanlandeghem

    3 jaar geleden
    Mooi zo, goed voor Vlaams Belang.
  • Jan Van Rompaey

    3 jaar geleden
    Dat maakt geen verschil. De verliezers maken toch een akkoord. Wie gelooft er nog de democratie in België ?