Vrouw loopt brandend appartement opnieuw binnen voor haar katten

Om 23u30 is de brandweer van Maastricht, en Oost-Limburg (Bilzen, Lanaken, Voeren) opgeroepen voor een uitslaande appartementsbrand. De bewoonster waar de brand ontstond had net een slaappil genomen en was stilletjes ingeslapen maar werd toch plots gewekt door de brandgeur. Ze zag rook in haar appartement is en naar haar buurman gevlucht. Daarna liep ze terug naar haar appartement op haar katten te zoeken. Hierdoor is ze door de rook bevangen en even later opgevangen door de ambulance voor controle.

tp, mige

Over het lot van haar katten was ter plaatse nog niets bekend. De brand heeft zich razend snel via de achterkant over de daken verspreid over de 2 andere appartementsblokken. Alle bewoners zijn tijdig uit hun appartement gevlucht. De schade is aanzienlijk.

In het appartementsgebouw aan Brugstraat 7, 9 en 11 verblijven 26 personen. Acht personen zijn vannacht opgevangen bij Hotel Limburgia in Kanne, 18 andere personen zijn opgevangen door familie, vrienden of buren.

“De crisiscel van de gemeente Riemst is samengekomen om 9 en om 16 uur om de situatie te evalueren. Het appartementsgebouw met huisnummer 7 en 9 is voorlopig onbewoonbaar door brand- en/of water- en rookschade. Het appartementsblok op huisnummer 11 is gedeeltelijk onbewoonbaar. Om elk risico voor de bewoners en de buurt uit te sluiten heeft een gespecialiseerd bureau stalen van het dak onderzocht op de aanwezigheid van asbest. De resultaten geven aan dat er geen asbest aanwezig is”, laat Miranda Gijsen, diensthoofd communicatie weten. “Dit betekent concreet dat de 3 gezinnen die wonen in de appartementen in Brugstraat 11 die niet beschadigd zijn, vanavond terug naar huis mogen. Het gaat om 2 alleenstaanden en een gezin met 2 personen.”

“Het Sociaal Huis heeft voor 7 gezinnen (in totaal 13 personen) tijdelijk opvang gevonden en bekijkt de komende dagen op welke manier zij ondersteuning kunnen bieden voor opvang op lange termijn. Drie gezinnen (in totaal 5 personen) worden opgevangen door familie of vrienden. Twee gezinnen (in totaal 4 personen) konden vandaag nog niet bereikt worden, het Sociaal Huis volgt deze dossiers verder op.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer