In Méry, een dorp ten zuiden van Luik dat vlak aan de Ourthe ligt, worden auto's meegesleurd door het kolkende water in de straten.
Volledig scherm
In Méry, een dorp ten zuiden van Luik dat vlak aan de Ourthe ligt, worden auto's meegesleurd door het kolkende water in de straten. © AP

Zondvloed is nog niet voorbij

Alsof de zondvloed van gisteren niet volstond, zal de regen ook vandaag in grote delen van Wallonië en Limburg neerkomen met tientallen liters per vierkante meter. Vooral Luik lijkt nu al verzopen: gisteren viel daar op 24 uur tot 150 liter neerslag uit de lucht.

20 reacties

  • Jozef Vermeulen

    3 jaar geleden
    van den eeden maria, de overstromingen zijn in dunbevolkte gebieden zoals de Ardennen en Limburg...
  • Alfons Hendrickx

    3 jaar geleden
    groen maak er al gebruik van , en de weermannen van nu zijn ook al klimaat aanhangers, het word tijd dat ze de lessen van MR PIEN nog eens inzien die vertelde dat dit druk blokkades zijn en moeten uitregenen en de oorzaak de straalstroom is en niet het klimaat
  • victor vandesande

    3 jaar geleden
    Hier in Tervuren toch ook al drie uur water aan t wegpompen om het huis droog te houden. .
  • Jaak Casteleyn

    3 jaar geleden
    Waar blijft de hulp van de verantwoordelijke instanties of zijn die er enkel om betaald te worden om te niksen zoals onze fameuze politiekers.
  • van den eeden maria

    3 jaar geleden
    Verschrikkelijk voor de mensen die dit moeten meemaken. Maar wie wat ouder is weet dat we dit nog meemaakten. Waterbuffers zijn aangelegd en dijken versterkt. Maar men blijft grote verkavelingen volbouwen ten voordeel van grote bouwfirma's. 2 miljoen mensen extra sinds de jaren zestig wil zeggen minstens 500000 woningen extra . België is vol tijd dat politiekers dat begrijpen. Of willen ze ons allemaal ophopen in kotjes zoals je dat ziet in landen met een grote overbevolking.