Photo News
Volledig scherm
PREMIUM
© Photo News

Opkomstplicht op lokaal en provinciaal niveau afgeschaft: straks ook niet meer verplicht stemmen voor federale verkiezingen?

Sinds gisteren is het officieel: bij de volgende lokale en provinciale verkiezingen bent u niet langer verplicht om te stemmen. Bij Open Vld hebben ze de smaak te pakken en willen ze doorduwen. "Ook voor federale en Vlaamse verkiezingen gaan we voor de afschaffing van de opkomstplicht."

128 reacties

  • bob jansens

    3 jaar geleden
    in 2024 worden er minstens 2x verkiezingen georganiseerd: in mei (zeker) Vlaams & Europees parlement en (waarschijnlijk) federaal parlement; en in oktober (zeker) gemeenteraad en provincieraad. Dit experiment is dus enkel voor de verkiezingen van oktober, maw als de mensen de politiek helemaal beu zijn. Onbegrijpelijk dat CD&V hiermee akkoord gegaan is, want de enige niveaus waar CD&V nog een beetje aanzien heeft zijn net de gemeenten en provincies...
  • Rudi Met den Ancxt

    3 jaar geleden
    Aanslag op de democratie
  • Viviane Vogels

    3 jaar geleden
    Ach waarom ook nog gaan stemmen met voorakkoorden, cordon sanitair en dan een in elkaar geklungelde regering.
  • Eddy DESMET

    3 jaar geleden
    Er zit heel zeker een verborgen agenda achter deze beslissing. Wellicht hopen politici dat een groot aantal malcontenten én aanhangers van extreemrechtse partijen niet meer gaan stemmen … Maar dat zou wel eens helemaal anders kunnen uitdraaien !
  • William Lambrecht

    3 jaar geleden
    Guido Bervoets. Zeer juist. Maar ik denk dat het resultaat niet zal zijn wat u in gedachten heeft.