BELGA
Volledig scherm
© BELGA

OVERZICHT. Aantal besmettingen blijft fors toenemen, ziekenhuisopnames stijgen niet

De coronabesmettingen blijven fors de hoogte ingaan. De incidentie van het coronavirus, die het aantal bevestigde besmettingen per 100.000 inwoners in de voorbije veertien dagen weergeeft, is in België weer boven de 100 gestegen. Tegelijkertijd neemt het aantal ziekenhuisopnames niet toe. Dat blijkt uit de gegevens van gezondheidsinstituut Sciensano. Intussen is in ons land de kaap van 5 miljoen volledig gevaccineerde mensen gerond en in Vlaanderen die van 3 miljoen.

49 reacties

  • Bert Van Houte

    3 jaar geleden
    De ziekenhuisopnames lijken nu een heel stuk achter te lopen op de besmettingen. De UK is in deze een fantastische testcase om de invloed van vaccinaties en meer vrijheden op te volgen.Echter zo rooskleurig is het niet, de ziekenhuisbezetting stijgt er nu versneld week na week (+/- 1000) nu per week en er worden weer andere ingrepen uitgesteld. Laatste bekende cijfer is 3786 en alhoewel dit maar 10% is van het maximum wat het ooit geweest is, het is alweer van Maart geleden dat dat zo hoog was.
  • Peter Walterus

    3 jaar geleden
    Het is door de vaccinaties dat we veel minder ziek worden en veel minder doden hebben, dit is de enige manier om ons te beschermen. Het virus is niet weg en zal waarschijnlijk nooit meer weg gaan. Daarom moet men waakzaam blijven en voorzichtig zijn, veel zal afhangen hoe wij ons gedragen. Ten slotte zijn we voor een groot stuk zelf verantwoordelijk voor onze gezondheid.
  • guy raeymakers

    3 jaar geleden
    Zolang opnames ziekenhuis niet stijgen is er niks aan de hand.
  • David Van Petegem

    3 jaar geleden
    Vanuit Thailand gehoord dat Belgie vandaag oranje kleurt. Klopt dit?
  • Lecocq Daniel

    3 jaar geleden
    Besmet, maar je wordt er niet ziek van?