Dylan Teuns.
Volledig scherm
Dylan Teuns. © Photo News

Dopinginval bij team Dylan Teuns: trainingsschema’s opgevraagd en renners ondervraagd, maar “het kan ons niet schelen, we hebben niets te verbergen”

Tour de FranceEen dopingonderzoek is gestart naar het team Bahrain-Victorious van onze landgenoot Dylan Teuns. Het onderzoek komt na een politie-inval in het ploeghotel in Pau, woensdag na afloop van de zeventiende etappe in de Tour. De politie doorzocht kamers en persoonlijke spullen van renners. Trainingsschema’s werden opgevraagd, maar er werd volgens de eerste berichten niets verdachts gevonden.

26 reacties

  • De Waarheid

    3 jaar geleden
    Goed dat de politie daar de vinger aan de pols houdt, enkel moeten ze dit voor elke ploeg doen, en niet enkel in Pau maar willekeurig over heel het parcours.
  • Peter John Vermeersch

    3 jaar geleden
    Zei dhr Thomas De Gendt dit ook niet met andere woorden... waarbij hij enkele dagen later het verhaal mooi inpakt.. De omerta bestaat die nog steeds?
  • Elle Devee

    3 jaar geleden
    Al is de koers de meest gecontroleerde sport, is het niet omdat niets gevonden wordt dat er niets gebruikt wordt. De stropers hebben altijd een stapje voor op de boswachters. De tour wordt zeker niet 100% zuiver gereden. Als er bij de dopingtesten niets gevonden wordt wil dat enkel zeggen dat ze niets genomen hebben waar reeds opsporingstesten voor zijn. Zo simpel is dat. Enkel naievelingen denken daar anders over.
  • Hans Oxida

    3 jaar geleden
    In geen enkele sport wordt gecontroleerd zoals in de koers. Vermoedelijk is hier weinig aan de hand maar er wordt toch maar weer over gepraat en dat komt de sport niet ten goede. En de echte tricheurs blijven onbestraft.
  • Karel Van Beeck

    3 jaar geleden
    Ieder zijn waarheid zeker!