©  REUTERS

Franse politie valt binnen in het hotel van Bahrain-Victorious en neemt trainingsgegevens en gsm’s van renners mee

Bahrain-Victorious kreeg woensdagavond onverwacht bezoek van de Franse politie. De ordediensten vielen het hotel binnen, namen de trainingsgegevens mee en doorzochten de teamautocar. Teammanager Milan Erzen bevestigde aan Cyclingnews deze gegevens. Eraan toevoegend dat het “niets speciaals was.”

Hugo Coorevits

“Ze waren een uurtje bezig met de renners en op het einde van de actie dankten ze ons. Ze vertelden ons niet wat de reden van het bezoek was. Maar we proberen dat via onze advocaten vandaag uit te zoeken.”

Movistar was in hetzelfde hotel in Pau gelogeerd, maar werd ongemoeid gelaten. Er zouden volgens de gespecialiseerde wielersite Cyclingnews.com een vijftigtal politieagenten bij de inval betrokken zijn geweest.

Na het Critérium du Dauphiné werden er door een paar personen anonieme beschuldigingen geuit in de Franse krant Le Parisien aan het adres van de WorldTourploeg van o.a. bolletjestrui Wout Poels en onze landgenoot Dylan Teuns.

 ©  EPA-EFE

De ‘verzuchtingen’ kwamen er nadat Damiano Caruso tweede werd in de Giro, waarin het team drie etappes won en nadat Mark Padun de zware weekendritten won in het Critérium du Dauphiné. De twee zitten niet in deze Tour.

In deze Tour staat Bahrain-Victorious aan de leiding in de ploegenstand en begint Wout Poels vanmiddag de laatste bergrit in de bolletjestui. Dylan Teuns won de bergrit naar Le Grand-Bornand een dag nadat Matej Mohoric de al even mooie etappe naar Le Creusot pakte. In de stand is Pello Bilbao de dichtste renner. De Bask staat tiende, op bijna dertien minuten van leider Tadej Pogacar.

“Volledige medewerking”

In een perscommuniqué van Bahrain-Victorious die vanmiddag binnenviel, zegt de WorldTourploeg bij monde van ploegleider Vladimir Miholjevic dat “de ploeg alle vragen van de politie heeft beantwoord”.

Ploegleider Vladimir Miholjevic  (rechts)©  BELGAIMAGE

“We werken op het hoogste niveau en zullen ook altijd ook altijd op een professionele manier werken. De feiten van woensdagavond hadden wel hun neerslag qua recovery (lees: massages) en het geplande avondmaal. Het welzijn van ons team is een topprioriteit”, besloot de Kroatische ploegleider en ex-prof.

Volgens de regionale krant ‘Sud Ouest France’ werd de opdracht tot inval in het Novotel-hotel in Lescar (tegen Pau) gegeven door de onderzoeksrechter van Marseille die vorig jaar ook zo’n actie op het getouw zette in het ploeghotel van Arkéa-Samsic, waar ze o.a. de kamer van Nairo Quintana doorzochten. De agenten die naar de Pyreneeën werden gestuurd om in het huishouden van Bahrain-Victorious te kijken zijn leden van het OCLAESP, agenten die gespecialiseerd zijn in zaken die niet in overeenstemming zijn met de natuur en de volksgezondheid.

 ©  AP

 ©  AFP

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Wegwielrennen