Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © thinkstock

1 op de 3 bedrijven biedt geen hulp bij geestelijke problemen

De Vlaamse ondernemingen hebben steeds meer aandacht voor de gezondheid van hun werknemers, maar op vlak van mentaal welbevinden is er nog werk aan de winkel. Dat blijkt uit de vierjaarlijkse bevraging van het Vlaams Instituut Gezond Leven. Opvallend is dat 1 op de 3 ondernemingen geen zorg of begeleiding biedt bij problemen rond geestelijke gezondheid. Vier jaar eerder was dat nog ‘slechts’ 1 op de 5.

3 reacties

  • Katia Mistianes

    3 jaar geleden
    In een kapitalistisch systeem het welzijn van de werkende burger laten afhangen van privébedrijven, is zoals vragen aan een wolf om de schapen te hoeden. De vos (vakbonden) en de wolf (WG) zijn de enige onderhandelingspartijen. Werknemers komen niet eens zelf aan het woord. Het lot van de WN wordt bekokstoofd boven hun hoofd. De enige communicatie tussen WG en WN gaat via ziekenbriefjes en stakingen. Deprimerend tot en met. Meer menselijkheid op de werkvloer is nodig!
  • karel dillen

    3 jaar geleden
    De beste manier om aan een burnout te ontsnappen is als zelfstandige te beginnen. Zelf alles onder controle houden en de vrijheid om te doen wanneer en hoeveel je zelf wil is onbetaalbaar. Al de rest helpt niet
  • Ives Ameel

    3 jaar geleden
    Ze gooien je op straat zodat ze geen kosten aan je moeten maken net als je ouder wordt hop op straat.