Korpschef Serge Muyters.
Volledig scherm
Korpschef Serge Muyters. © Foto Photo News

Korpschef lichtgewond na aanval door dakloze man: “Hij probeerde ook twee andere mensen aan te vallen”

AntwerpenKorpschef Serge Muyters van de Antwerpse politie is donderdag in de omgeving van de Lange Kievitstraat aangevallen door een dakloze. Hij was op dat moment niet in uniform, dus de aanval was toevallig en niet gericht op zijn functie. Hij raakte lichtgewond.

  1. “Met Sven Pichal fantaseerde hij twee jaar lang over kindermisbruik”: openbaar ministerie vraagt 7 jaar cel voor Benoit D. (35)
    PREMIUM
    Update

    “Met Sven Pichal fantaseer­de hij twee jaar lang over kindermis­bruik”: openbaar ministerie vraagt 7 jaar cel voor Benoit D. (35)

    Vandaag staat theatermedewerker Benoit D. (35) terecht voor het bezit en de verspreiding van kinderporno. Hij wisselde die beelden uit met radiomaker Sven Pichal (44) en musicalacteur Reuben D.B. (34), maar hij verschijnt nu als eerste van de drie voor de rechtbank. De andere twee verdachten krijgen later elk een apart proces. Benoit D. wordt eveneens beschuldigd van misbruik en verkrachting van twee minderjarige jongens, waarbij één verzwarende omstandigheid wellicht een rol zal spelen in de strafbepaling. Het openbaar ministerie heeft alvast 7 jaar cel gevorderd.
    Antwerpen
  2. Antwerpse studenten strijden om eeuwige roem en… drankbonnetjes tijdens 10-urenloop voor 55-jarig bestaan van de Sportraad

    Antwerpse studenten strijden om eeuwige roem en… drankbonne­tjes tijdens 10-uren­loop voor 55-jarig bestaan van de Sportraad

    In het Droogdokkenpark lopen op dinsdag 30 april de Antwerpse studenten de longen uit hun lijf. Alle deelnemende studentenverenigingen zijn verdeeld in 14 teams en lopen binnen de 10 uur zoveel mogelijk rondjes. “Om iedereen nog meer aan te moedigen een ronde te lopen, geven we iedere loper na zijn toer een drankbonnetje,” vertelt Robin Van Waes, praeses van de Sportraad Buitencampus van de Universiteit Antwerpen.
    Antwerpen