Huizen ingestort, mensen vermist: dramatisch luchtbeeld toont tragedie na aardverschuiving in Duitse stad

Door een aardverschuiving in Erftstadt, nabij Keulen, in de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen staan woningen onder water en is een aantal huizen ingestort. Luchtbeelden van het getroffen gebied tonen een dramatische scène. Het staat vast dat er doden zijn gevallen, alleen is nog niet geweten hoeveel. Ook is niet duidelijk hoeveel mensen worden vermist. In een ander  overstroomd district, Bad Neuenahr-Ahrweiler,  in deelstaat deelstaat Rijnland-Palts worden dan weer mogelijk 1.300 mensen vermist. Het mobiele netwerk is er uitgevallen, waardoor veel mensen onbereikbaar zijn.  Het totale dodental door het noodweer in het westen van Duitsland is ondertussen opgelopen tot boven de 100.

26 reacties

  • Annette Van Meervelde

    3 jaar geleden
    Hoe meer de mens ingrijpt hoe harder de natuur toeslaat. Stop aub met de waterlopen te verleggen. Vroeg of laat zoeken ze toch hun eigen bedding weer op .Veel sterkte ook aan die mensen. De streek is zo schoon om een kort verlof te houden.
  • jacques vandevelde

    3 jaar geleden
    Erfstadt is de streek van turfwinning en vele huizen gebouwd tot bijna op de rand van die diepe putten ..du niet verwonderlijk dat dit gebeurt..
  • J. VAN SCHUERBEECK

    3 jaar geleden
    Dit is zeer tragisch, maar is ook een harde les. Wij moeten leren dat wij ons moeten aanpassen aan de natuur en niet het omgekeerde. Voor men huizen begint te bouwen zou men eens goed moet rondkijken. Ik dit wel een veilige plaats ? Enorme oppervlakten bossen rooien, heeft dit geen gevolgen. Ook raakt onze aardbol overbevolkt. Of men dit graag heeft of niet het aantal geboorten zal moeten beperkt worden of de natuur zal er voor zorgen. Wij moeten ons heel dringend bezinnen.
  • Bart Diricx

    3 jaar geleden
    Hoe je het draait of keert de natuur is baas.Dit is nog maar het topje van de ijsberg.
  • Jeroen Staelens

    3 jaar geleden
    Enorm veel sterkte aan deze mensen