Naarmate het water wegtrekt, wordt steeds duidelijker welke ravage het wassende water heeft aangericht.
Volledig scherm
PREMIUM
Naarmate het water wegtrekt, wordt steeds duidelijker welke ravage het wassende water heeft aangericht. © Photo News

REPORTAGE. Ongeziene misère in Pepinster, maar de solidariteit is groot: “In zulke barre tijden zijn we allemaal Belgen”

Auto’s op hun dak, een volledige boom in een supermarkt. En nog steeds kronkelen kolkende beekjes die zich een weg banen naar, ja naar waar eigenlijk? En ondanks de ravage en het gigantische leed houden de Pépins zich sterk. Wij trokken naar de Vesder, naar Pepinster en constateerden vol bewondering dat solidariteit echt geen loos begrip is.

8 reacties

  • Jacques-Philippe Leclerc

    3 jaar geleden
    "Vlamingen en Walen, Walen en Vlamingen".. In Vlaanderen is de Franse taal een verplicht vak vanaf het 5de leerjaar. Elke Vlaamse student heeft 8 jaar Frans gehad op zijn 18de. Elke Vlaming moet dus Frans spreken. België heeft drie officiële talen: Nederlands, Frans en Duits; Vlaams hoort daar niet bij, en kan er ook niet bijhoren, want het is geen echte taal, maar enkel een familiaire aanduiding van het Nederlands zoals dat door Vlamingen wordt gesproken, die Nederlanders niet kunnen verstaan.
  • Bart Timperman

    3 jaar geleden
    België is nog altijd één land met Vlamingen en Walen, het is de politiek die het land wil verdelen, niet de Belgen zelf. Wij kunnen perfect samen leven en solidair zijn!
  • Liliane Vervliet

    3 jaar geleden
    Er is zeker solidariteit tussen Vlamingen en Walen .Wij kunnen perfect samen leven ,het zijn enkel de politici die alles verpesten.
  • Jacques Leonard

    3 jaar geleden
    Dat er nog solidariteit is tussen Vlamingen en Walen is toch normaal. Enkel politici verdienen hun brood met blijven te twisten.
  • Luc Maandag

    3 jaar geleden
    Vivaldi is er alweer niet, de schaamte wordt er alleen maar groter op, dit moet zowat de slechtste regering zijn die we ooit hebben meegemaakt, diep bedroevend en dubbele pech voor de slachtoffers aldaar.