Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © EPA

Frankrijk eist coronatest van maximaal 24 uur oud voor reizigers uit reeks Europese landen

Wie vanuit Cyprus, Griekenland, Nederland, Portugal, Spanje of het Verenigd Koninkrijk naar Frankrijk wil reizen en niet gevaccineerd is, zal een coronatest van maximaal 24 uur oud moeten kunnen voorleggen. Dat heeft de Franse premier Jean Castex aangekondigd. België staat niet in de lijst.

48 reacties

  • Emi Hergersberg

    3 jaar geleden
    Het is geen verplichting om naar Frankrijk te reizen :-) Ben benieuwd hoelang de situatie standhoudt.
  • Wies Haart

    3 jaar geleden
    En toch is er een manier om niet gevaccineerd te zijn en gezond te blijven. De wereld is mijn bubbel.
  • Sam Bedfort

    3 jaar geleden
    Er komen honderdduizenden mensen aan het betogen in Frankrijk, maar onze journaals blijken het als bij wonder niet op te pikken.
  • werner vanhoutte

    3 jaar geleden
    De landen waar de verplichting geldt bewijzen alleen dat ze falen in hun beleid . Frankrijk met een bevolking van 65 miljoen inwoners heeft nu een vaccinatiegraad van 40,4 procent ( 27,1 miljoen gevaccineerd ) Griekenland : 10.717.516 inwoners- 41,8 % -4,49 miljoen gevaccineerd . Het is inderdaad correct , zoals de heer De Volder aangeeft correct dat de besmettingen meer stijgen binnen de gevaccineerde groep. Het virus muteert verder omdat de vaccins geen volledige bescherming kunnen bieden.
  • Roger De Volder

    3 jaar geleden
    In Israel is er net een publicatie uit die aangeeft dat als je kijkt naar de gevaccineerde of die gewoon het virus hebben doorgemaakt zonder vaccin, dat de gevaccineerde 40% een tweede infectie doormaken en van die op natuurlijke wijze de infectie hebben doorgemaakt er maar 1% geïnfecteerd raakt met de delta variant ... het virus zal maar verdwijnen als dus iedereen de ziekte doormaakt. Vaccinatie voorkomt dat de kwetsbaren doodgaan, maar het virus zal door heel de populatie moeten gaan.