De Oostenrijkers aan de slag in Pepinster
Volledig scherm
De Oostenrijkers aan de slag in Pepinster © AFP

Oostenrijkse brandweerlieden in bootjes redden levens in overstroomd Wallonië: “De mensen vlogen ons om de hals”

De taak van de 120 Oostenrijkse brandweerlieden in ons land zit erop. Na 72 uur in de weer te zijn geweest in zeer moeilijke omstandigheden, kunnen ze weerkeren naar hun thuisland. Het koningspaar en minister van Binnenlandse Zaken, Annelies Verlinden, hebben de reddingswerkers, die tal van levens hebben gered, persoonlijk bedankt. De Oostenrijkers konden op veel sympathie rekenen van de Belgische bevolking: “De mensen vlogen ons om de hals.”

48 reacties

  • Frank Wagemans

    3 jaar geleden
    @Mireille Vergauwen het leger was er samen met alle andere hulpdiensten sinds woensdag aanwezig, dus stop maar met je nepverhalen!
  • Jacques-Philippe Leclerc

    3 jaar geleden
    "The Times of London"; De Duitsland overheid wist dat de overstromingen eraan kwamen, maar waarschuwingen werden niet geaccepteerd. Weerwetenschappers zeggen dat een 'monumentaal falen van het systeem' rechtstreeks verantwoordelijk is voor de dood en verwoesting veroorzaakt door een maand lang regen die deze week in twee dagen viel. De eerste tekenen van een catastrofe werden negen dagen geleden gedetecteerd door een US satellieten die 500 mijl boven de rustige heuvels rond de Rijn cirkelde.
  • Mireille Vergauwen

    3 jaar geleden
    Er waren brandweerlui uit Vlaanderen ook wat ons opviel in het begin was de afwezigheid van het leger.r sol
  • Erwin Werwaarts

    3 jaar geleden
    Enige erkenning in de vorm van een ereteken voor deze buitenlandse hulpverleners , zou als dank , het minimum moeten zijn tegenover onze schuld aan hen . Idem voor Belgen die mensenlevens hebben gered . Dank U . Waarom geen Europees rampen-verband creëren dat gezamelijk gecoordineerd effectiever kan optreden bij Europese rampen dan ieder land voor zich ? Want zulke rampen zullen opnieuw voorkomen .
  • Emmanuel Veraart

    3 jaar geleden
    Erika, bedankt voor de toelichting. Maar bij mij gaat het om het feit dat het B fast binnen de 12 uur kan worden klaargestoomd om een interventie te doen in het buitenland met personeel en eerste hulp goederen terwijl men er hier niet in slaagt om in ons eigen land een deftig georganiseerde hulpactie op poten te zetten en dit zelfs meer dan 24 uur na de ramp.