Direct naar artikelinhoud
Lunchbreak

Is CNN fake news? En waarom moet u uw kinderen vaccineren? Dit moet u weten voor u gaat eten

Trump-adviseur Kellyanne Conway.

Waarom is vaccineren noodzakelijk? Is Trump met zijn terreurlijst over de schreef gegaan? En hoe verwerkt het Eurostadion deze nieuwe klap? Dit moet u weten voor u gaat lunchen.

In het nieuws

1. Een op de vijf Vlaamse moeders twijfelt aan vaccinatie

Vlaamse ouders maken zich zorgen over vaccinaties voor hun kinderen. Dat blijkt uit een nieuwe studie. Een op de vijf jonge moeders vindt dat haar kind niet moet worden gevaccineerd tegen ziektes die niet meer voorkomen. Onterecht en gevaarlijk, schrijven experts.

2. Netanyahu boos op Charles Michel

Premier Charles Michel ontmoette vertegenwoordigers van twee Israëlische ngo's die zich verzetten tegen de kolonisatie van de Palestijnse gebieden. Israëlisch premier Netanyahu beschouwt dat als een "anti-Israëlische" daad.

Charles Michel en Benjamin Netanyahu.

3. Trumps kandidaat voor hooggerechtshof bekritiseert twittergedrag president

Nauwelijks een week nadat Neil Gorsuch door president Donald Trump naar voren werd geschoven als kandidaat voor het hooggerechtshof, heeft hij al kritiek geuit op het twittergedrag van de president.

4. Peeters zet Brusselse geluidsnormen op de helling

De Brusselse regering kan haar strenge geluidsnormen voor vliegtuigen niet opleggen, want er zitten procedurefouten in haar wetgeving. Dat heeft minister van Economie Kris Peeters (CD&V) ontdekt. 

5. Ongunstig advies voor milieuvergunning Eurostadion

Het agentschap Ruimte Vlaanderen geeft een ongunstig advies op de milieuvergunningsaanvraag voor het Eurostadion op de huidige parking C van de Heizel. 

Aan de koffieautomaat

1. "Is CNN fake nieuws?" CNN-journalist confronteert Trump-adviseur Kellyanne Conway met leugens

‘Is CNN fake nieuws, Kellyanne?’ Journalist Jake Tapper confronteerde Kellyanne Conway, een van president Trumps belangrijkste adviseurs, met de leugens van het Witte Huis in een pittige discussie van 25 minuten.

Kellyanne Conway..

2. "Waarom aarzelt de regering om op te treden tegen de financiers van gevaarlijke religieuze import?"

"Als het over Saudi-Arabië – en Turkije – gaat, zijn deze en vorige Belgische regeringen even hypocriet als Donald Trump", vindt Bart Eeckhout. "Plots spelen andere belangen. Wapenbelangen. Strategische belangen. Havenbelangen." Maar Annemie Turtelboom wil nu wel ingrijpen.

3. Ouders woedend na terreurlijst Trump: "De dood van onze kinderen wordt misbruikt voor een haatcampagne"

"De dood van mijn dochter zal niet misbruikt worden voor de krankzinnige vervolging van onschuldige mensen." Dat schrijft de moeder van een vermoord Brits meisje in een open brief aan Amerikaans president Donald Trump. Die publiceerde eerder deze week een lijst van 'terreurdaden' die volgens hem onvoldoende aandacht kregen. 

President Donald Trump